Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz l-a uluit pe directorul Cupei Davis, după succesul de la US Open! "E o binecuvântare! E special"

Bianca Dumitru

Publicat 14/09/2022 la 22:42 GMT+3

Carlos Alcaraz a câștigat la începutul acestei săptămâni primul titlu de Grand Slam din carieră, impunându-se la US Open, în finala contra lui Casper Ruud. David Ferrer, noul director al Cupei Davis, a vorbit despre ascensiunea ibericului de doar 19 ani.

Top 5 cele mai frumoase puncte reușite de Carlos Alcaraz la US Open 2022

Carlos Alcaraz a câștigat primul său titlu de Grand Slam, impunându-se în finala US Open în fața lui Casper Ruud, în 4 seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, după 3 ore și 20 de minute de joc.
Ibericul a devenit cel mai tânăr caștigător al unui turneu de Grand Slam (19 ani și 129 de zile) de la Rafael Nadal, care s-a impus în 2005, la Roland Garros, la 19 ani și 3 zile. În plus, în urma finalei de la Flushing Meadows, Alcaraz a urcat în fruntea clasamentului ATP, fiind noul lider mondial, cel mai tânăr din istorie.
Succesul din ultimul an al lui Carlitos a fost analizat de David Ferrer. Noul director al Cupei Davis, prezent alături de echipa Spaniei la Valencia, unde are loc duelul cu Serbia, a vorbit despre ascensiunea lui Alcaraz și despre ceea ce îl individualizează pe sportivul de doar 19 ani.
"În mod clar, Carlos este o binecuvântare. Îl avem pe Rafael Nadal, care este unic, dar adevărul este că putem respira ușurați pentru că Alcaraz este un jucător diferit, special.
Da, este surprinzător cum a făcut față așteptărilor și presiunii la doar 19 ani. Are ceva diferit de ceilalți, așa cum s-a întâmplat pe vremea lor cu Rafa, Federer și Djokovic.
Este un jucător căruia îi reușesc toate loviturile și care domină fiecare punct. Este umil și vrea să continue să învețe în fiecare zi", a remarcat David Ferrer, citat de WeLoveTennis.fr.
Citește și:

CARLOS ALCARAZ, MĂRTURISIRE FABULOASĂ DUPĂ TITLUL DE LA US OPEN

După victoria sa istorică de pe stadionul Arthur Ashe din New York, Alcaraz a ignorat "amenințarea Rafael Nadal" și a declarat că este norocos că Novak Djokovic nu a fost prezent la New York.
Fostul lider ATP nu a participat la ultimul Grand Slam al anului, după ce i s-a refuzat intrarea în Statele Unite ale Americii din cauza protocoalelor de vaccinare.
"Uite ce e, nu vreau să-mi răpesc din merite, dar este adevărat că Djokovic, Rafa și Federer au fost la înălțime într-o perioadă în care toți jucau incredibil în același timp. Eu am avut norocul sau cum vreți să îi spuneți că Djokovic nu a putut juca. Fiecare are motivele lui, dar asta este realitatea.
El nu a putut juca prea mult o perioadă, iar Rafa a continuat să joace, dar nici el nu a jucat tot anul. Dar, așa cum am spus, nu vreau să-mi iau din merite. Am jucat tot sezonul, am jucat meciuri incredibile și turnee incredibile și am muncit din greu pentru ca astfel de lucruri să se întâmple", a declarat Carlos Alcaraz.
picture

Rezumatul finalei Alcaraz - Ruud, de la US Open 2022. Puncte de colecţie într-un ultim act de vis

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo