Carlos Alcaraz a câștigat luni dimineață primul său titlu de Grand Slam, impunându-se în finala US Open în fața lui Casper Ruud, în 4 seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, după 3 ore și 20 de minute de joc. Ibericul a devenit cel mai tânăr caștigător al unui turneu de Grand Slam (19 ani și 129 de zile) de la Rafael Nadal, care s-a impus în 2005, la Roland Garros, la 19 ani și 3 zile.
În plus, în urma finalei de la Flushing Meadows, Carlos Alcaraz a urcat în fruntea clasamentului ATP, fiind noul lider mondial, cel mai tânăr din istorie, el fiind urmat în ierarhia mondială de Casper Ruud și Rafael Nadal. Puștiul de 19 ani a mărturisit că s-a simțit norocos pentru că Djokovic nu a fost prezent la Flushing Meadows, pentru că titlul a venit mult mai ușor în direcția lui.
CITEȘTE ȘI:
Laver Cup
Rezumatul victoriei obținute de Casper Ruud în fața lui Jack Sock, în primul meci de la Laver Cup
23/09/2022 LA 17:54

Carlos Alcaraz, mărturisire fabuloasă după titlul de la US Open. Ce a spus despre Djokovic

După victoria sa istorică de pe stadionul Arthur Ashe din New York, Alcaraz a ignorat "amenințarea Rafael Nadal" și a declarat că e norocos că Djokovic nu a fost prezent la New York. Alcaraz a fost în centrul atenției încă de când i-a învins pe Nadal și Djokovic în două zile consecutive la Madrid Open. Acele victorii l-au făcut de fapt favorit la Roland Garros, dar discuțiile în jurul lui s-au mai domolit la New York, unde Nadal și Daniil Medvedev erau favoriții principali. Ambii au ieșit în optimile de finală, tabloul a fost deschis, iar Alcaraz a luat-o la fugă spre victorie, urmată de o a doua săptămână epică la Flushing Meadows, unde a jucat trei meciuri consecutive de cinci seturi.
După marea victorie, Alcaraz a declarat că a fost norocos că Djokovic, căruia i s-a refuzat intrarea în SUA din cauza protocoalelor de vaccinare, nu a participat la ultimul Grand Slam al sezonului: "Uite ce e, nu vreau să-mi răpesc din merite, dar este adevărat că Djokovic, Rafa și Federer au fost la înălțime într-o perioadă în care toți jucau incredibil în același timp. Eu am avut norocul sau cum vreți să îi spuneți că Djokovic nu a putut juca. Fiecare are motivele lui, dar asta este realitatea. El nu a putut juca prea mult o perioadă, iar Rafa a continuat să joace, dar nici el nu a jucat tot anul. Dar, așa cum am spus, nu vreau să-mi iau din merite. Am jucat tot sezonul, am jucat meciuri incredibile și turnee incredibile și am muncit din greu pentru ca astfel de lucruri să se întâmple", a declarat Carlitos într-un interviu acordat publicației The New York Times.
Laver Cup
Reacția lui Stefanos Tsitsipas după incidentul din meciul cu Schwartzman! "A apărut de nicăieri"
23/09/2022 LA 17:37
Laver Cup
Laver Cup: 2-2 după prima zi | Dublul Federer/Nadal, învins dramatic în ultimul meci al zilei
23/09/2022 LA 10:55