Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Casper Ruud nu se gândește prea mult la situația lui Novak Djokovic la US Open: "Eu nu mă plâng"

Alex Masgras

Publicat 25/08/2022 la 17:03 GMT+3

Casper Ruud nu se gândește prea mult la situația lui Novak Djokovic, care nu poate participa la US Open din cauza faptului că nu poate intra în Statele Unite ale Americii.

Casper Ruud og Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Casper Ruud, numărul 7 ATP, a dezvăluit că nu se gândește prea mult la situația în care se află Novak Djokovic înainte de US Open. Norvegianul recunoaște însă că este trist că politicul se intersectează cu sportul, dar că într-un sport individual, așa cum este tenisul, jucătorii se gândesc în primul rând la ce trebuie să facă, apoi la alte lucruri:
"Este un sport individual, așa că toți jucătorii se vor gândi la ei în primul rând. Nu sunt prea multe de spus, sincer. Cred că este trist că politica stă în calea lui, că aceste reguli stau în calea lui. Este în cursă cu Rafa, care are un Grand Slam mai mult decât el, așa că este într-o cursă pentru istorie.
Cred că ar fi în interesul țării să îl lase. A câștigat aici de atâtea ori, a adus atâția oameni pe stadion. Este un mare superstar. O finală cu el și Rafa ar fi epică, deoarece toată lumea știe ce este în joc. Cred că este puțin trist, dar eu nu mă plâng. Dar, pentru că suntem colegi, sunt puțin trist din această cauză", a spus Casper Ruud pentru Eurosport.
Citește și:

Prezența lui Djokovic la US Open, în continuare sub semnul întrebării

Novak Djokovic ar putea rata ultimul turneu de Grand Slam al anului, participarea sa la US Open fiind în continuare un mister.
Organizatorii turneului de la Flushing Meadows nu au anunțat oficial dacă Djokovic va fi sau nu prezent la turneu. Cu toate astea, cert este că sârbul lipsește de pe afișul oficial al US Open 2022, care a fost publicat pe rețelele de socializare în seara zilei de luni.
Americanii au scris: "Stelele tenisului sunt gata să răspundă la apel", iar în imagine i-au inclus pe Rafael Nadal, Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz și Nick Kyrgios, dar și pe Serena Williams, Iga Swiatek, Naomi Osaka și Emma Răducanu.
Fanii au interpretat absența lui Djokovic de pe afiș drept un semn al interzicerii sale la competiție și au comentat în număr mare, cerându-le organizatorilor să îl lase să joace.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
ATP: Cine câștigă marele trofeu la US Open 2022?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo