Casper Ruud e unul dintre cei mai buni jucători ai lumii în acest moment, iar performanțele sale impresionante din ultimele luni l-au ajutat să urce pe locul 2 în lume la simplu. El a intrat în istorie, fiind primul norvegian care a câștigat un titlu ATP la simplu atunci când a câștigat Argentina Open în 2020. De atunci, el și-a asigurat nouă titluri de campion ATP și a atins cote înalte în circuit prin evoluțiile avute. Fostul legendary tenismen, John McEnroe, a avut câteva lucruri de spus despre forma și personalitatea norvegianului, după finala jucată de acesta la Flushing Meadows.
În prima jumătate a sezonului, Ruud a pierdut în fața lui Rafael Nadal în finala de la Roland Garros și a avut aceeași soartă în fața unui alt spaniol, Carlos Alcaraz, în finala Masters-ului de la Miami. McEnroe crede că este grozav cât de multă muncă depune Ruud: "Este uimitor, este umil", a declarat într-un interviu pentru Eurosport câștigătorul a șapte titluri de Grand Slam la simplu. El a continuat, spunând că Ruud a petrecut mult timp la academia lui Nadal în ultimii ani, unde a avut ocazia să-l vadă jucând pe "Regele zgurii".
CITEȘTE ȘI:
Laver Cup
Rezumatul victoriei obținute de Casper Ruud în fața lui Jack Sock, în primul meci de la Laver Cup
23/09/2022 LA 17:54

John McEnroe îl apreciază pe Ruud, dar spune că nu va fi niciodată un erou

"Să ne înțelegem, nu va fi niciodată perceput ca fiind un erou. El nu va da foc la stadion atunci când joacă. Nu are carisma lui Carlos Alcaraz sau a lui Frances Tiafoe, dar este un câștig pentru sportul nostru. Este extrem de solid, muncește din greu. A petrecut mult timp în ultimii ani la academia lui Nadal, urmărind modul în care acesta își face treaba. Asta l-a ajutat să realizeze că trebuie să facă și mai mult", a adăugat el.
De asemenea, este o dinamică interesantă ca tatăl lui Ruud să fie antrenorul său și un fost profesionist, să fie atât de implicat în asta. Acest lucru a funcționat foarte bine pentru norvegian. Însă McEnroe este de părere că nu este la fel de extravagant precum rivalii săi, Carlos Alcaraz și Frances Tiafoe. Ruud a reușit să câștige doar șase game-uri împotriva lui Nadal în finala de la Roland Garros. McEnroe a afirmat că a fost îngrozit de perspectiva de a juca împotriva spaniolului pe terenurile de zgură, unde Nadal a excelat. Acesta a fost un factor important în înfrângerea sa dezastruoasă în fața lui Nadal în minimum de seturi, 6-3 6-3 6-0.
După ce a ajuns în finala de la Roland Garros, în ciuda unor performanțe inconstante, acum pare să fi ajuns într-un punct foarte înalt din cariera lui. După ce l-a eliminat pe Karen Khachanov în patru seturi, a avansat până în finala US Open și a fost considerat un concurent serios pentru câștigarea turneului. Deși Ruud nu a putut să-l învingă pe spaniol și să câștige primul său titlu de Grand Slam, acesta va fi un sezon de neuitat pentru starul norvegian aflat în plină ascensiune.
Laver Cup
Reacția lui Stefanos Tsitsipas după incidentul din meciul cu Schwartzman! "A apărut de nicăieri"
23/09/2022 LA 17:37
Laver Cup
Laver Cup: 2-2 după prima zi | Dublul Federer/Nadal, învins dramatic în ultimul meci al zilei
23/09/2022 LA 10:55