Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Câte puncte au de apărat primii 5 jucătorii din ierarhia ATP până la US Open? Luptă strânsă pentru prima poziție

Alex Masgras

Publicat 27/07/2022 la 12:00 GMT+3

Într-un an destul de neobișnuit pentru tenisul mondial, lupta pentru prima poziție din clasamentul ATP este mai strânsă ca oricând, înainte de US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Carlos Alcaraz - Rafael Nadal

Credit imagine: AFP

Lupta pentru prima poziție a clasamentului ATP se anunță a fi foarte interesantă înaintea ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open. Diferențele dintre primii cinci jucători ai lumii sunt foarte mici, iar partea și mai interesantă este legată de punctele pe care le au de apărat în perioada următoare.
Cu două turnee Masters 1000 care bat la ușă, dar și cu ultimul turneu de Grand Slam al anului, se anunță schimbări interesante în vârful ierarhiei masculine.
Carlos Alcaraz – 710 puncte de apărat
Ajuns pe locul 5 ATP după ce a ajuns în finala de la Hamburg, pierdută în fața lui Lorenzo Musetti, Carlos Alcaraz se află la Umag, în Croația, acolo unde are de apărat titlul cucerit în 2021. De asemenea, el mai are de apărat sfertul de finală de la US Open, dar și alt 100 de puncte în urma participării în primul tur la Cincinnati și a semifinalei jucat la Winston-Salem.
Carlos Alcaraz
Stefanos Tsitsipas – 810 puncte de apărat
Stefanos Tsitsipas a avut un sezon cu suișuri și coborâșuri, iar jumătatea anului îl găsește pe locul 4 ATP. Grecul trebuie să apere cele două semifinale la Montreal și Cincinnati, adică 720 de puncte, plus alte 90 de puncte la New York, acolo unde a ajuns numai până în turul al treilea, fiind eliminat în 2021 de Carlos Alcaraz.
Stefanos Tsitsipas steht bei den US Open in der zweiten Runde
Rafael Nadal – 45 de puncte de apărat
Anul trecut, Rafael Nadal a avut parte de un sezon nord-american extrem de scurt. El a jucat numai două partide la Washington, acolo unde a adunat 45 de puncte, după care a revenit în Spania pentru a se opera la picior. Cu un total de 6165 de puncte, Rafael Nadal se numără printre principalii favoriți la prima poziție ATP, în condițiile în care nu are alte puncte de apărat în perioada următoare.
Rafael Nadal
Alexander Zverev – 1720 de puncte de apărat
Alexander Zverev încă se recuperează după accidentarea suferită în semifinala cu Rafael Nadal de la Roland Garros. Germanul de pe locul 2 mondial speră să se refacă până la US Open, dar chiar și în aceste condiții, el va avea o misiune extrem de dificilă. Campion la Cincinnati și semifinalist la New York anul trecut, Zverev are de apărat în total 1720 de puncte.
Zverev
Daniil Medvedev – 3360 de puncte de apărat
Daniil Medvedev a avut parte de un an 2022 extrem de complicat. Fără turneu câștigat în acest an, Medvedev nu a putut participa nici la Wimbledon, din cauza interdicției jucătorilor din Rusia și Belarus. Finalistul din acest an de la Australian Open are cea mai complicată misiune dintre cei cinci jucători, în ceea ce privește punctele pe care le are de apărat.
Campion la Toronto, semifinalist la Cincinnati și campion la US Open, Daniil Medvedev trebuie să apere 3360 de puncte în perioada următoare, dacă vrea să fie sigur că păstrează prima poziție a clasamentului mondial.
Daniil Medvedev campione - US Open 2021
Citește și:

Top 5 ATP în acest moment

  • 1. Daniil Medvedev – 7775 puncte
  • 2. Alexander Zverev – 6850 puncte
  • 3. Rafael Nadal – 6165 puncte
  • 4. Stefanos Tsitsipas – 5045 puncte
  • 5. Carlos Alcaraz – 4895 puncte
US Open 2022, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 29 august-11 septembrie și va fi transmis în România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo