Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev, OUT în optimi la US Open! Nick Kyrgios, calificare în premieră în sferturi la New York

Irina Aldea

Actualizat 05/09/2022 la 05:57 GMT+3

Nick Kyrgios a obținut luni dimineață calificarea în premieră în sferturile de finală de la US Open, învingându-l pe liderul mondial din ATP și campionul en-titre de la Flushing Meadows, Daniil Medvedev.

Nick Kyrgios

Credit imagine: Getty Images

Nick Kyrgios, favorit numărul 23 pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în sferturile de finală de la US Open după ce l-a învins pe liderul mondial din ATP și campionul en-titre de la Flushing Meadows, Daniil Medvedev. Australianul s-a impus cu scorul de 7-6 (11), 3-6, 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 54 de minute de joc.
În primul set, Nick Kyrgios a obținut primul break, la 3-2, însă australianul nu a profitat și și-a cedat imediat serviciul, situația manșei echilibrându-se. Cei doi au mers apoi cot la cot până în tiebreak, acolo unde rebelul Kyrgios a jucat magistral salvând 3 mingi de set ale rusului. În setul 2 însă, Medvedev a jucat mai bine și a reușit să egaleze situația la seturi.
CITEȘTE ȘI:

Nick Kyrgios e în sferturi la US Open! Daniil Medvedev, OUT în optimi

În setul al treilea, Nick Kyrgios și-a ridicat din nou nivelul de joc și l-a forțat pe Medvedev să greșească. Rusul nu a fost ușor de depășit, dar grație unui break, australianul și-a mai trecut în cont un set. Finalist la Wimbledon anul acesta, Kyrgios a jucat încă și mai bine în setul 4, pe care l-a dominat de la un cap la altul, doborându-l pe Medvedev, care își va pierde locul de lider mondial după US Open.
În continuare, Nick Kyrgios se va duela la New York cu favoritul numărul 27, Karen Khachanov, care a trecut în optimi de Pablo Carreno-Busta. Fără doar și poate, australianul traversează cea mai bună formă a carierei în 2022. Kyrgios a disputat marea finală anul acesta la Wimbledon, iar acum are șansa să ajungă foarte departe și la US Open, turneu la care bifează în premieră sferturile de finală.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo