Carlos Alcaraz, cel mai bine clasat jucător rămas în concurs, a obținut ultimul bilet spre semifinalele de la US Open, după ce l-a învins pe favoritul numărul 11, Jannik Sinner, cu scorul de 3-6, 7-6 (7), 7-6 (0), 5-7, 3-6, la capătul unui meci care a durat 5 ore și 15 minute de joc.
Meciul a fost unul spectaculos, cu răsturnări de situație și puncte senzaționale, iar publicul nu a resimțit trecerea timpului, bucurându-se până în ultimul moment de ceea ce au oferit cei doi sportivi.
Duelul dintre Alcaraz și Sinner a intrat în istoria competiției de la Flushing Meadows. Prin durata sa impresionantă, partida s-a apropiat dramatic de recordul stabilit în 1992 la categoria cel mai lung meci de la US Open.
Tenis
Badosa, criticată vehement în Spania, după ce a răspuns la întrebarea "Cu cine ai juca dublu mixt?"
ACUM 5 ORE
În urmă cu 30 de ani, Stefan Edberg și Michael Chang s-au înfruntat în semifinalele ultimului turneu de Grand Slam al anului, suedezul învingând după 5 ore și 26 de minute de joc, cu 6-7, 7-5, 7-6, 5-7, 6-4.
Confruntarea dintre Sinner și Alcaraz s-a încheiat cu doar 11 minute înainte de recordul stabilit atunci, devenind astfel al doilea cel mai lung meci de la New York.
Citește și:

Sinner - Alcaraz, cel mai târziu încheiat meci de la US Open

În schimb, duelul din sferturile de finală ale turneului de la Flushing Meadows este cel mai lung meci din această ediție a competiției.
De asemenea, meciul dintre Jannik Sinner și Carlos Alcaraz se remarcă drept cel mai târziu încheiat duel de la US Open, finalul având loc aproape de ora 3 dimineață (ora 9 a României). Până acum, nicio partidă nu a durat mai mult de ora 2:26 dimineața.
Fanii nu au apreciat, însă, acest aspect, aducând în atenția organizatorilor faptul că sportivii mai trebuie să treacă și pe la conferințele de presă, iar apoi câștigătorii trebuie să se odihnească și să se refacă pentru următorul meci.
Carlos Alcaraz, calificat în prima semifinală de Grand Slam din carieră, îl va înfrunta pentru un loc în ultimul act al competiției de la New York pe Frances Tiafoe.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Alcaraz sărbătorește "dubla" istorică pentru Spania cu Nadal: "Cel mai bun din toate timpurile"
ACUM 6 ORE
Tenis
Turneu ATP 500 cât un Grand Slam: Alcaraz, Djokovic, Medvedev, Tsitsipas, pe tablou la Astana
IERI LA 13:05