Aproape 12.000 de persoane au semnat o petiţie online care solicită Federaţiei americane de tenis (USTA) să colaboreze cu guvernul federal pentru a-i permite lui Novak Djokovic să joace la US Open, deşi nu s-a vaccinat contra Covid-19, transmite Agerpres. Chiar dacă e în continuare foarte improbabil ca sârbul să fie lăsat să joace, suporterii acestuia încearcă imposibilul.
Djokovic, al șaptelea jucător al lumii, campionul de la Wimbledon, nu ar putea participa în acest an la US Open conform reglementărilor în vigoare care permit accesul în Statele Unite doar persoanelor cu schema completă de vaccin şi care prezintă documentele necesare înainte de îmbarcarea în avion.
CITEȘTE ȘI:
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
ACUM 9 ORE

Aproape 12.000 de semnături pentru petiția care susține prezența lui Novak Djokovic la US Open

Campionul sârb, cu 21 de titluri de Grand Slam în palmares, a câştigat anul trecut Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, dar în ianuarie 2022 nu a putut să-şi apere titlul la Melbourne Park, fiind deportat din Australia din cauză că nu s-a vaccinat contra coronavirus, în ciuda faptului că obținuse o scutire medicală de la autoritățile australiene.
''Nu există absolut niciun motiv în acest stadiu al pandemiei de a nu-i permite lui Djokovic să joace la US Open 2022. Guvernul SUA şi USTA trebuie să lucreze în comun pentru a-i permite lui să joace... Rezolvă problema, USTA'', se arată în petiţia care a fost lansată pe 21 iunie pe portalul change.org.
Sârbul, care s-a impus la Flushing Meadows de trei ori, ultima oară în 2018, declara în februarie că mai bine pierde turneele de Grand Slam decât să se vaccineze. Turneul de la US Open va putea fi urmărit în România pe Eurosport și Eurosport Player, în perioada 29 august – 11 septembrie.
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
IERI LA 07:55
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02