Frances Tiafoe a devenit miercuri primul american care ajunge într-o semifinală la US Open în ultimii 16 ani, după ce l-a învins pe Andrey Rublev, locul 11 mondial, cu 7-6 (3), 7-6 (0), 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 39 de minute de joc.
Impresionat de evoluțiile lui Tiafoe la Flushing Meadows, Alex Corretja a vorbit despre motivele pentru care crede că americanul poate câștiga US Open în acest an.
Laver Cup
Frances Tiafoe, atitudine revoltătoare la Laver Cup! Ce le-a putut spune colegilor despre Tsitsipas
26/09/2022 LA 12:51
Expertul Eurosport a declarat, printre altele, că nu este ușor să te și distrezi pe teren, așa cum a făcut-o Tiafoe în meciul cu Rublev, atunci când miza este calificarea în semifinalele unui turneu de Grand Slam.
"În mintea lui, nu este fericit doar că a ajuns în semifinale. El simte că poate merge până la capăt și eu cred că poate pentru că, sincer, joacă extrem de bine și de inteligent de fiecare dată.
Vom vedea, dar pentru mine cel mai important lucru este că se bucură atât de mult de timpul petrecut pe teren. Pare că se distrează și nu este atât de ușor să te distrezi pe un astfel de teren de Grand Slam, când încerci să ajungi în semifinale. Este minunat să vezi pe cineva care joacă atât de bine", a declarat Alex Corretja.
Citește și:

FRANCES TIAFOE, PERFORMANȚĂ UIMITOARE LA US OPEN

Pentru Frances Tiafoe, calificarea în semifinalele US Open este o premieră în cariera sa. Pentru un loc în marea finală, americanul se va duela cu învingătorul dintre Carlos Alcaraz, pe care l-a mai întâlnit o singură dată, câștigând acel duel.
Tiafoe a devenit primul jucător american care ajunge în penultimul act la New York în ultimii 16 ani, de la Andy Roddick, în 2006, și primul jucător de culoare într-o semifinală de US Open, de la Arthur Ashe în 1972.
"Întotdeauna găsesc o cale pe acest teren, găsesc o cale de a juca un tenis grozav", a declarat Tiafoe în interviul de pe teren, de la finalul meciului cu Rublev. "Hai să ne bucurăm de asta. Mai avem încă două meciuri de jucat."
Ulterior, în cadrul interviului acordat ESPN, Frances Tiafoe a mărturisit că se simte atât de bine pe teren încât "vede mingea de tenis precum un pepene".
Semifinala dintre Frances Tiafoe și Carlos Alcaraz va avea loc sâmbătă dimineață, de la ora 02:00 (ora României).
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Laver Cup
Frances Tiafoe a "încins spiritele" după victoria în fața lui Federer: "Nu am de ce să-mi cer scuze"
26/09/2022 LA 11:11
Laver Cup
Un jucător din echipa Restului Lumii a refuzat să dea mâna cu Djokovic! Scenele ciudate surprinse
25/09/2022 LA 13:39