Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Frenezie în lumea tenisului, după meciul Alcaraz - Sinner de la US Open! Coco Gauff: "Refuz să dorm!"

Irina Aldea

Publicat 08/09/2022 la 18:56 GMT+3

Jannik Sinner și Carlos Alcaraz au disputat unul dintre cele mai tari meciuri ale anului 2022 în sferturile de finală ale US Open, joi dimineață, pe Arthur Ashe Stadium.

Așa s-a încheiat meciul de peste 5 ore dintre Carlos Alcaraz și Jannik Sinner din sferturile US Open

După ce a câștigat setul inaugural, Alcaraz a fost aproape să-și adjudece victoria în trei sau patru seturi, dar în schimb s-a trezit că Sinner are minge de meci și serviciul. Totuși, spaniolul a făcut două break-uri pentru a forța un set decisiv, acolo unde a făcut pasul în față și a câștigat, ajungând în premieră în semifinalele turneului de la Flushing Meadows.
picture

Carlos Alcaraz, punctul turneului la US Open! Reușita uluitoare a spaniolului în meciul cu Sinner

Cu lovituri ireale de la ambii jucători și un nivel de joc fabulos, Sinner s-a aflat din nou în avantaj în setul decisiv, obținând break-ul la 2-2. Italianul nu a reușit să profite, iar Alcaraz a revenit spectaculos obținând două break-uri, pentru a-și adjudeca victoria la finalul unui meci incredibil de 5 ore și 15 minute de joc, care s-a încheiat la ora 2.49, ora locală, acesta fiind cel mai târziu final consemnat al unui meci de la US Open.
CITEȘTE ȘI:

Nebunie pe Twitter în timpul meciului Alcaraz – Sinner, din sferturile de la US Open

Alcaraz se află acum în fața primei lui semifinale la un turneu major și este la o victorie distanță de a deveni primul adolescent din istoria ATP care devine numărul 1 mondial. Acest lucru se va întâmpla dacă spaniolul va ajunge în finală, iar Casper Ruud nu. Dacă ambii ajung în ultimul act, câștigătorul se va alege cu totul: trofeul, premiul în bani și locul de lider mondial.
Cine câștigă marele trofeu la US Open 2022?
Coco Gauff a fost printre primele voci din lumea tenisului care s-a declarat impresionată de nivelul arătat de Alcaraz și Sinner: "Acest meci este o nebunie. Plec la ora 6 dimineața la aeroport, dar refuz să dorm și să ratez asta", a transmis americanca. Între timp, câștigătorul din 2016, Stan Wawrinka, a scris pe Twitter: "Cât de bun este acest meci". Feliciano Lopez a reacționat și el: "Nu poate deveni mai bun de atât. Sinner vs. Alcaraz... m-am regăsit țipând de unul singur în cameră, e normal?", a scris ibericul. Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a scris și el pe Twitter un mesaj: "Alcaraz vs. Sinner = tenis ireal".
Carlos Alcaraz îl va înfrunta acum pe favoritul gazdelor, Frances Tiafoe, pentru un loc în finală, un meci care ar putea fi o altă bătălie epică. Carlos Alcaraz a intrat la US Open ca fiind unul dintre cei cinci jucători care ar putea părăsi New York-ul ca cel mai bine clasat jucător din lume. În condițiile în care Rafael Nadal, campionul en-titre Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas nu au reușit să ajungă în optimi, Alcaraz și Casper Ruud sunt singurii jucători în cursă pentru locul 1, alături de Nadal. Ambii jucători trebuie să ajungă în finală pentru a avea șanse în acest sens.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 8 septembrie, transmisiuni Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo