Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John McEnroe anunță la US Open finalul supremației Federer-Nadal-Djokovic: "A venit timpul lor!"

Irina Aldea

Publicat 07/09/2022 la 01:21 GMT+3

Generațiile se schimbă în tenisul mondial, astfel că US Open 2022 consemnează o premieră. E prima oară în ultimii 19 ani când niciunul dintre Serena Williams, Roger Federer, Rafa Nadal sau Novak Djokovic nu e prezent în sferturile unui Grand Slam. Din acest motiv, John McEnroe e încrezător că a venit timpul ca garda din tenis să se schimbe în sfârșit.

Rezumatul de la Alcaraz - Cilic, partidă terminată la 2:24 AM

John McEnroe, septuplu câștigător de Grand Slam și fost număr 1 mondial în clasamentul ATP, a comentat cu încântare schimbarea de gardă de la US Open. Fără niciunul dintre Federer, Nadal și Djokovic în sferturile de finală, și după apariția lui Carlos Alcaraz, americanul i-a urat bun venit în top adolescentului spaniol. McEnroe a vorbit și despre ceilalți jucători care sunt gata să preia frâiele în circuitul mondial masculin.
Novak Djokovic nu participă la turneu din cauza refuzului de a se vaccina anti-COVID-19, Andy Murray nu mai poate concura la cel mai înalt nivel, Roger Federer continuă să se confrunte cu accidentări, iar Rafael Nadal a părut întrecut la toate capitolele în meciul cu Tiafoe. În locul lor a apărut o serie de jucători foarte interesanți. Daniil Medvedev poate că a ieșit din competiție, dar a ocupat locul 1 mondial pentru câteva luni, un loc pe care acum îl pot ocupa Casper Ruud și Carlos Alcaraz. Nick Kyrgios, Jannik Sinner și Matteo Berrettini sunt și ei pe o pantă ascendentă.
CITEȘTE ȘI:

John McEnroe spune că "a venit timpul" pentru noua generație să preia controlul

Vorbind la Eurosport, Mats Wilander a declarat: "Cu siguranță nu mă așteptam ca Daniil Medvedev să nu mai fie în joc în acest moment, asta e sigur. Dar trebuie să spun că nu mă așteptam ca Nick Kyrgios să joace la fel de solid în fiecare meci. În aproape fiecare punct al turneului de până acum a arătat o latură complet diferită. Ceilalți jucători, Alcaraz, Sinner, au arătat foarte bine. E destul de previzibil, doar că nu-i avem pe Nadal și Medvedev".
McEnroe a fost de acord că există o nouă serie de jucători interesanți care să deschidă drumul spre o nouă eră în tenisul mondial masculin: "Există mai mulți câștigători diferiți. Nu știu, poate că unii dintre jucători s-au epuizat. Vârsta? Cred că l-a ajuns din urmă pe Rafa ieri, când a jucat cu Tiafoe. A părut un pic leneș, așa că, pentru mine, acesta este motivul pentru care a pierdut. Ascultați, am tot vorbit despre 'Când va avea loc schimbarea gărzii? Când se va întâmpla asta'. Cred că s-ar putea să se fi întâmplat în cele din urmă. Un tip ca Djokovic - păcat că nu este aici, dar sunt entuziasmat de acești tipi noi. Cred că le-a venit vremea", a spus McEnroe.
De notat și faptul că vom avea un nou campion de Grand Slam la masculin, niciunul dintre cei 8 jucători calificați în sferturi nereușind în carierele lor să câștige un GS.
Programul zilei marți US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo