Articol scris de Răzvan Rădulescu
Novak Djokovic a câștigat la Wimbledon, cel de-al 21-lea trofeu de Grand Slam din carieră. Locul 7 în ierarhia ATP de luni, jucătorul sârb nu știe dacă va putea participa la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, din cauza restricțiilor din Statele Unite ale Americii, care precizează că vaccinarea împotriva Covid-19 este necesară pentru intrarea în stat a celor care nu sunt cetățeni. Fostul mare tenismen, John McEnroe susține că ar fi "ridicol" ca Novak Djokovic să nu poată participa la întrecerea din America.

Djokovic, magistral în finala cu Nick Kyrgios la Wimbledon! Sârbul a cucerit titlul major cu nr. 21

US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
ACUM 10 ORE
Novak Djokovic este unul dintre cei mai renumiți atleți care au refuzat vaccinarea împotriva Covid-19. Tenismenul sârb a câștigat finala de pe iarba londoneză contra lui Nick Kyrgios (45 ATP) și a ajuns la 21 de trofee de Grand Slam câștigate în carieră. Totuși, Djokovic își susține poziția și nu știe dacă va participa la ultimul mare turneu al anului. Astfel, Nole poate rata șansa de a egala numărul de cele mai multe trofee de Grand Slam câștigate în istoria tenisului, record deținut de Rafael Nadal (3 ATP), 22 de trofee.
CITEȘTE ȘI:

John McEnroe îi cere lui Biden să relaxeze măsurile

Fostul mare tenismen din State, câștigător de șapte ori în turneele de Grand Slam, John McEnroe (63 de ani) insistă că ar fi "ridicol" ca lui Novak Djokovic să i se interzică intrarea în America, la US Open, în acest an: "Lăsați-l pe tip să intre și să joace în S.U.A. Pe bune reveniți-vă. Acest lucru este ridicol. Poți fi de acord să fii testat. Trebuie să existe o cale de a ocoli asta", a declarat McEnroe, conform Dailymail.
Toți călătorii imigranți și străini în SUA trebuie să prezinte dovada vaccinării complete, arată autoritățile de peste ocean. Cu toate acestea, McEnroe este de părere că oficialii americani ar trebui să permită marelui campion, Novak Djokovic, indiferent de statutul lui de vaccinare, să participe la US Open. "Acești politiceni se împiedică prea mult. Au făcut-o în Australia", a mărturisit John McEnroe.

Djokovic nu are de gând să se vaccineze

Novak Djokovic, proaspăt câștigător la Wimbledon 2022, își dorește să evolueze la US Open, însă nu are de gând să se vaccineze pentru a face asta: "Nu sunt vaccinat și nu plănuiesc să mă vaccinez, așa că singura veste bună pe care o pot auzi este dacă vor scoate cardul de vaccin verde obligatoriu pentru a intra în Statele Unite", a declarat sârbul. "Voi aștepta cu speranță câteva vești bune din SUA pentru că mi-ar plăcea foarte mult să merg acolo. Acesta ar fi următorul mare turneu", a încheiat Djokovic.
De trei ori campion la US Open, Novak Djokovic nu a participat, în Australia, la primul turneu de Grand Slam al anului. Tot din cauza restricțiilor, sârbul nu și-a putut apăra titlul cucerit în 2021. "Tot ceea ce a urmat după Australia, în special în turnee, a fost o provocare uriașă pentru mine. Aveam nevoie doar de timp pentru a rezista furtunii", a spus Novak Djokovic.
Competiția de la US Open se va desfășura în perioada 29 august – 11 septembrie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Novak Djokovic s-a impus de trei ori în America. Primul titlu l-a obținut în 2011, când trecea în finală de Rafael Nadal, scor 6-2, 6-4, 6-7(3-7), 6-1. Patru ani mai târziu, în 2015, Djokovic a trecut în finală de Roger Federer, scor 6-4, 5-7, 6-4, 6-4, iar ultimul US Open câștigat de sârb a fost în 2018, când Nole a trecut de Juan Martin del Potro, 6-3, 7-6(7-4) și 6-3. Marele campion sârb a jucat alte șase finale la US Open, turneul de Grand Slam cu cele mai multe finale pierdute de fostul lider ATP.
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
IERI LA 07:55
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02