Novak Djokovic are șanse minime să participe la US Open în acest an, în condițiile în care intrarea în Statele Unite ale Americii se poate face doar pe baza unui certificat de vaccinare anti Covid-19.
Deși sportivul nu insistă asupra acestui subiect, alte voci din tenisul mondial încearcă să-i obțină o derogare sârbului pentru ca el să poată evolua în ultimul turneu de Grand Slam din acest an.
John McEnroe, care a făcut mai multe declarații măgulitoare la adresa lui Djokovic în ultimele săptămâni, și-a exprimat acum dorința de a-l vedea la New York, luptându-se pentru cel de-al 22-lea titlu major din carieră.
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
ACUM 9 ORE
Americanul insistă ca cineva să găsească o soluție pentru ca fostului lider ATP să i se permită intrarea în America pentru competiția de la Flushing Meadows, programată în perioada 29 august - 11 septembrie.
"Trebuie să remediem această problemă. Djokovic trebuie să joace la US Open! Vă rog, cineva să găsească o modalitate de a-i permite să participe, pentru că avem nevoie de acest campion incredibil acolo", a declarat John McEnroe, citat de WeLoveTennis.
Citește și:

Și senatorii din SUA îl vor pe Djokovic la US Open

Deși legile din Statele Unite sunt clare și nu îi acceptă pe cei care se prezintă la intrarea în țară doar cu un test negativ, senatorii americani s-au revoltat, cerând ca fostului lider ATP să îi fie permis accesul pe teritoriul SUA pentru competiția de Grand Slam de la New York.
Senatorul Drew Springer a notat pe contul său de Twitter că și Djokovic ar putea intra în America, așa cum o fac mulți imigranți care pătrund ilegal în țară, menționându-l pe Joe Biden drept principalul vinovat pentru această situație.
"Biden îi interzice lui Novak Djokovic să vină în Statele Unite pentru a juca la US Open, dar permite milioanelor de imigranți ilegali nevaccinați să treacă granița. Hei Joe, ce zici de o altă persoană nevaccinată?", a scris Springer, care este susținut de colegul său, Rand Paul.
Acesta din urmă și-a exprimat și el, pe rețelele de socializare, sprijinul față de Novak Djokovic cu privire la participarea sa la US Open:
"Trăiască pozițiile eroice pentru libertatea medicală a campionului de la Wimbledon Novak Djokovic. Huo pentru politica neștiințifică de interzicere a intrării în Statele Unite pentru cei care au deja imunitate naturală", a notat Paul pe contul său de Twitter.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 29 august-11 septembrie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
IERI LA 07:55
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02