Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyrgios, o epavă la conferinţa de presă de după eliminarea de la US Open: "Sunt devastat, am inima ţăndări"

Cristian Mihală

Publicat 07/09/2022 la 09:29 GMT+3

Nick Kyrgios s-a prezentat la conferinţa de presă de după înfrângerea cu Karen Khachanov, din sferturile US Open, într-o stare deplorabilă. "Sunt devastat", a spus australianul în mai multe rânduri.

Nick Kyrgios

Credit imagine: Eurosport

După finala Wimbledon, Kyrgios a înţeles cât de mult contează un turneu de Grand Slam, astfel că a sosit la US Open în forma mentală potrivită pentru a merge până la capăt. Premisele erau favorabile, după ce Djokovic nu a primit acceptul de a pătrunde în SUA din cauza faptului că nu e vaccinat, iar eliminarea lui Medvedev, numărul unu mondial, în optimi, ne-a arătat că australianul e într-o formă de zile mari.
Cum şi Nadal a părăsit Flushing Meadows în optimi, Kyrgios a devenit mare favorit la titlu, astfel că eşecul de azi, cu Karen Khachanov, scor 5-7, 6-4, 5-7, 7-6, 4-6, l-a distrus din punct de vedere mental. Nick a părut o umbră la conferinţa de presă, ţinând mereu capul în pământ şi găsindu-şi cu greu cuvintele. Cu siguranţă că sportivul de la antipozi a avut la această ediţie de US Open cea mai mare şansă de a triumfa într-un Grand Slam şi se simte teribil că "i-a dat cu piciorul".
"Karen e un luptător, a servit excelent azi. Probabil că a făcut cel mai bun său meci la serviciu de la US Open. A jucat incredibil sub presiune, a fost excelent la punctele cheie din meci. Nu am putut face mai mult şi pot să vă spun că sunt devastat. Am simţit că e un turneu de totul sau nimic pentru mine, aşa că vă daţi seama cum mă simt, după ce am părăsit competiţia. Mă simt de rahat, simt că am dezamăgit atât de mulţi oameni. Acum va trebui să aştept câteva luni, până la Australian Open, e devastator, am inima ţăndări. Nu doar pentru mine, ci şi pentru cei apropiaţi, care au crezut în mine", a spus Kyrgios, la conferinţa de presă de după partidă.
Kyrgios a avut parte de o susţinere masivă în tribunele Arthur Ashe, lucru care a adus multă presiune pe umerii adversarului său. Nick nu a dorit să comenteze acest aspect, dar a dat detalii despre starea sa fizică
"Nu îmi pasă de asta acum. Pur şi simplu nu îmi pasă", a spus Nick, întrebat despre publicul american care a fost de partea lui, pentru ca apoi să explice momentul în care le-a transmis celor din loja sa că s-a accidentat: "Am jucat mult tenis în ultima perioadă, astfel că e normal să se resimtă corpul. Dar a fost vorba de un pas greşit pe care l-am făcut, mi-am sucit puţin glezna, dar nu a fost nimic major, ulterior m-am mişcat normal. Toţi suferim fizic în acest moment al turneului, dar acea problemă nu a făcut diferenţa. M-am simţit bine în seturile 3, 4 şi 5, nu au fost probleme. Dar mental nu am fost unde trebuie, sunt distrus".

Kyrgios: "Nu mă interesează alt turneu. Doar Grand Slamurile contează"

Kyrgios "varianta 2022" e schimbat total faţă de jucătorul din trecut, pe care nu îl interesa deloc performanţa. Odată cu Wimbledon, Nick a înţeles că are toate armele pentru a câştiga un Grand Slam şi vrea să rămână în istorie ca un tenismen care a cucerit un turneu important. Ca atare, australianul şi-a pus toată energia într-o figură cât mai bună la US Open, de aici şi dezamăgirea uriaşă.
"În acest moment nu mă interesează un alt turneu. Am înţeles ce înseamnă un Grand Slam şi nimic altceva în afara lor nu contează. Să fiu sincer, cred că toate celelalte competiţii din timpul anului sunt pierdere de timp. Toţi te judecă după ce faci în Grand Slamuri, la asta se raportează toţi", a mai spus Kyrgios.
Semifinalele masculine vor avea pentru prima oară din 2005 până acum 3 semifinalişti în premieră: Khachanov, Sinner/Alcaraz şi Tiafoe/Rublev. În urmă cu 17 ani, la Roland Garros cei 3 jucători bifau pentru prima oară o prezenţă în careul de aşi al unui Grand Slam erau Nadal, Davydenko şi Puerta.
Pentru un loc în finala competiţiei, Karen Khachanov va lupta cu norvegianul Casper Ruud, care a trecut în minimum de seturi de Matteo Berrettini. Nordicul, care a făcut finală la Roland Garros anul acesta, poate deveni de luni numărul 1 ATP.
Programul zilei, la US Open
US Open 2022 - 7 septembrie, transmisiuni Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo