Carlos Alcaraz a câștigat primul său titlu de Grand Slam, impunându-se în finala US Open în fața lui Casper Ruud, în 4 seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, după 3 ore și 20 de minute de joc.
Ibericul a devenit cel mai tânăr caștigător al unui turneu de Grand Slam (19 ani și 129 de zile) de la Rafael Nadal, care s-a impus în 2005, la Roland Garros, la 19 ani și 3 zile. În plus, în urma finalei de la Flushing Meadows, Alcaraz a urcat în fruntea clasamentului ATP, fiind noul lider mondial, cel mai tânăr din istorie.
Înainte de a pleca din Statele Unite ale Americii, Carlos Alcaraz a oferit un interviu amplu pentru 5 publicații, printre care As.com, dezvăluindu-și unele dintre secrete.
Tenis
Ilie Năstase, revoltat de suma cerută de BNR pentru a ceda complexul din Cotroceni
ACUM 26 MINUTE
Printre altele, noul campion de la Flushing Meadows a vorbit despre ce l-ar entuziasma în acest moment, după câștigarea primului titlu de Grand Slam din carieră.
"Să joc împotriva lui Federer, deși acum sunt șanse slabe, cred, dar este ceva ce îmi doresc tare mult să se întâmple. Și să câștig în fața unuia dintre cei trei (n.r. Djokovic, Nadal și Federer) la un turneu de Grand Slam. Întotdeauna am spus că, pentru a fi cel mai bun, trebuie să-i învingi pe cei mai buni", a declarat Alcaraz.
Citește și:

Federer, idolul din copilărie al lui Alcaraz

Carlos Alcaraz a mai vorbit despre admirația pe care o simte față de Roger Federer și în urmă cu câțiva ani. În 2015, într-un interviu acordat celor de la TennisTopic pe când avea doar 12 ani, ibericul mărturisea că idolul său din copilărie este Federer și că turneul său favorit este Roland Garros.
De asemenea, Alcaraz spunea că visează să câștige pe zgura de la Paris și pe iarba de la Wimbledon, dezvăluind și că printre hobby-urile sale se numără fotbalul și pescuitul.
Videoclipul s-a viralizat în primăvara acestui an, când a fost preluat de majoritatea publicațiilor importante din Spania și nu numai, fanii bucurându-se să vadă imaginile.
Laver Cup
Părinții lui Roger Federer au vorbit în premieră despre retragerea lui Roger. Cel mai dureros moment
ACUM 17 ORE
Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
ACUM 18 ORE