Carlos Alcaraz a câștigat luni dimineață primul său titlu de Grand Slam, impunându-se în finala US Open în fața lui Casper Ruud, în 4 seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, după 3 ore și 20 de minute de joc. Ibericul a devenit cel mai tânăr caștigător al unui turneu de Grand Slam (19 ani și 129 de zile) de la Rafael Nadal, care s-a impus în 2005, la Roland Garros, la 19 ani și 3 zile.
În plus, în urma finalei de la Flushing Meadows, Carlos Alcaraz a urcat în fruntea clasamentului ATP, fiind noul lider mondial, cel mai tânăr din istorie, el fiind urmat în ierarhia mondială de Casper Ruud și Rafael Nadal. Mats Wilander a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Carlos Alcaraz, despre care a spus că "e un produs al lui Federer, Nadal și Djokovic".
CITEȘTE ȘI:
Laver Cup
Rezumatul victoriei obținute de Casper Ruud în fața lui Jack Sock, în primul meci de la Laver Cup
23/09/2022 LA 17:54

Mats Wilander, discurs la superlativ despre Carlos Alcaraz

Expertul Eurosport, Mats Wilander, a încercat să explice în detaliu ce îl face pe Carlos Alcaraz un jucător deja foarte special. Și, potrivit suedezului, spaniolul de 19 ani este o combinație între Federer, Nadal și Djokovic: "Carlos este un produs al lui Roger (Federer), Rafa (Nadal) și Novak (Djokovic). A crescut urmărindu-i la televizor. El preia de la Rafa pasiunea și dragostea pentru competiție. De la Roger își ia latura artistică, scurtele, serviciul și voleul. Și ia de la Novak flexibilitatea și calitatea mișcărilor sale.
Nu sunt sigur că se mișcă mai bine decât Novak, dar este mai rapid. În ciuda a toate acestea, pasiunea lui este diferită de cea a lui Rafa: luptă cu zâmbetul pe buze. Nu mai văzusem asta niciodată! Poate cu Gustavo Kuerten, dar altfel... Încearcă mai multe amortizări decât a încercat vreodată vreun mare jucător. Cu adevărat, el este produsul a tot ce înseamnă calitățile lui Roger, Rafa și Novak. Am crezut că Stefanos Tsitsipas ar putea fi acest produs. Carlos Alcaraz a dus-o și mai departe și a reușit asta", a spus Mats Wilander pentru L'Équipe.
Laver Cup
Reacția lui Stefanos Tsitsipas după incidentul din meciul cu Schwartzman! "A apărut de nicăieri"
23/09/2022 LA 17:37
Laver Cup
Laver Cup: 2-2 după prima zi | Dublul Federer/Nadal, învins dramatic în ultimul meci al zilei
23/09/2022 LA 10:55