Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nick Kyrgios, cel mai în vârstă sfertfinalist de la US Open! "Revoluție" în tenisul masculin

Cristian Mihală

Publicat 06/09/2022 la 13:07 GMT+3

Nick Kyrgios este cel mai în vârstă sfert-finalist de la US Open, deși are doar 27 de ani. Asistăm la un adevărat asalt al "lupilor" tineri la Flushing Meadows.

Nick Kyrgios

Credit imagine: NTB

În contextul în care Djokovic nu a fost primit în SUA, din cauza faptului că nu e vaccinat, iar Rafa Nadal a fost departe de nivelul obișnuit, jucând un singur meci după abandonul de la Wimbledon cauzat de ruptura abdominală, asistăm la o "revoluție" a tinerilor, care până acum au stat în umbra "titanilor".
Astfel, aproape incredibil, Nick Kyrgios - până nu demult o speranță - este, la 27 de ani, cel mai în vârstă dintre jucătorii rămași în cursă. Trecuți de 25 de ani mai sunt doar doi alți jucători, Karen Khachanov și Matteo Berrettini.

"Lupii tineri" scriu istorie la US Open 2022

Carlos Alcaraz (19 ani) este cel mai tânăr jucător din istorie care să reușească două sferturi la rând în competiția de la US Open.
Jannik Sinner (21 ani) a devenit cel mai tânăr jucător din ultimul deceniu și jumătate care ajunge în sferturi la toate cele 4 turnee de Grand Slam în același an. De la Novak Djokovic, nu a mai existat un sportiv atât de tânăr care să realizeze o astfel de performanță.
Frances Tiafoe a devenit, la 24 de ani, cel mai tânăr jucător american care ajunge în sferturi la US Open, de la Andy Roddick, în 2006. Fostul lider ATP avea la acea ediție (în care pierdea finala la Federer) 23 de ani, împlinind 24 în timpul turneului.
Ce vârste au cei 8 sfertfinaliști de la US Open
  • Nick Kyrgios (27 ani)
  • Karen Khachanov (26 ani)
  • Matteo Berrettini (26 ani)
  • Andrey Rublev (24 ani)
  • Casper Ruud (23 ani)
  • Frances Tiafoe (24 ani)
  • Jannik Sinner (21 ani)
  • Carlos Alcaraz (19 ani)
Programul de azi, de la US Open
Programul zilei marți US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo