Articol scris de Răzvan Rădulescu
Nick Kyrgios, în vârstă de 27 de ani, a ajuns anul acesta la Wimbledon în prima sa finală de Grand Slam. Australianul a pierdut ultimul act contra lui Novak Djokovic în patru seturi, dar jocul lui său a arătat foarte bine.
Pentru tenismen urmează la sfârșitul lunii august ultimul turneu de Grand Slam al anului, turneu în care își poate etala, la fel ca la Wimbledon, tenisul de calitate. Recunoscut în circuit pentru caracterul de "bad boy", Kyrgios s-a remarcat și prin rezultate excepționale atunci când a fost încrezător.
Citi Open
Meci spectacol la Washington. Kyrgios a salvat cinci mingi de meci și l-a învins pe Tiafoe
IERI LA 08:27

Wimbledon 2022 | Top 5 lovituri din finala masculină, dintre Novak Djokovic și Nick Kyrgios

Kyrgios: "Simt mereu că sunt în top 10"

Înainte de startul competiției de la Wimbledon, Kyrgios a fost considerat de specialiști cel mai periculos tenismen care nu este cap de serie pe iarba londoneză. Explicațiile au fost confirmate, după ce Kyrgios s-a oprit abia în finala turneului de la All Englang Club.
Nick Kyrgios are șansa de a repeta isprava în turneul de la US Open. Australianul nu va fi cap de serie nici la Flushing Meadows, iar favoriții vor dori să evite o eventuală dispută cu Nick. Întrebat despre o posibilă eliminare, Kyrgios nu este deloc îngrijorat din acest punct de vedere.
"Jucătorii știu că, indiferent dacă sunt cap de serie sau nu, mingea nu se află în terenul lor. Dacă sunt încrezător și joc bine, ei nu pot face prea multe. Sunt locul 60 în lume (n.r. 47), dar simt mereu că sunt în top 10", a declarat Kyrgios, citat de tennisworldusa.
Citește și:

Djokovic l-a încurajat pe Kyrgios să continue să creadă

Campion de 7 ori la Wimbledon, Djokovic a avut parte de o finală disputată contra lui Kyrgios anul acesta. Jucătorul sârb s-a impus în 4 seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(7-3). După meci, Djokovic l-a îndemnat pe australian să continue să creadă, iar performanțele în turneele de Grand Slam vor urma să apară.
"Nick, te vei întoarce!", a fost îndemnul lui Djokovic. "Nu doar la Wimbledon, ci și în finală. Ai arătat de ce meriți să fii unul dintre cei mai buni jucători din lume, în special pe această suprafață (n.r. iarbă)".
Kyrgios programase să joace inițal la Atlanta Open, dar s-a retras din cauza unei accidentări la genunchi. Tenismenul australian nu a vrut să riște înaintea ultimului mare turneu al anului, US Open, care va fi difuzat din 29 august pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Lovitură pentru Laver Cup, după ce Federer, Nadal și Djokovic și-au anunțat prezența! Marele absent
02/08/2022 LA 17:50
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35