Carlos Alcaraz a câștigat primul său titlu de Grand Slam, impunându-se în finala US Open în fața lui Casper Ruud, în 4 seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, după 3 ore și 20 de minute de joc.
Ibericul a devenit cel mai tânăr caștigător al unui turneu de Grand Slam (19 ani și 129 de zile) de la Rafael Nadal, care s-a impus în 2005, la Roland Garros, la 19 ani și 3 zile.
Succesul lui Alcaraz de la Flushing Meadows a fost urmărit de departe și de Novak Djokovic, marele absent al competiției, care nu a putut merge la New York din cauza statutului său de nevaccinat împotriva COVID-19.
Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
ACUM 19 ORE
Fostul lider ATP i-a transmis un mesaj lui Carlitos, în care l-a felicitat pentru victoria de la US Open. Sârbul i-a scris câteva cuvinte și lui Casper Ruud, pe care l-a lăudat pentru sezonul foarte bun în care a reușit să joace două finale de Grand Slam.
"Felicitări, Carlos Alcaraz, pentru primul tău titlu de Grand Slam! O performanță uimitoare", a notat fostul lider ATP pe contul său de Instagram.
https://i.eurosport.com/2022/09/13/3452739.jpg
"De asemenea, felicitări și lui Casper Ruud pentru sezonul fantastic pe care îl are", a adăugat Djokovic.
https://i.eurosport.com/2022/09/13/3452740.jpg

Rezumatul finalei Alcaraz - Ruud, de la US Open 2022. Puncte de colecţie într-un ultim act de vis

Citește și:

SITUAȚIE UNICĂ ÎN ISTORIA TENISULUI DUPĂ SUCCESUL LUI ALCARAZ DE LA US OPEN

Câștigător a două turnee ATP 1000 în 2022, Alcaraz a ajuns după succesul de la US Open pe locul 1 ATP. Este al 4-lea spaniol care reușește acest lucru, după Juan Carlos Ferrero, Carlos Moya și Rafael Nadal.
Succesul lui Alcaraz duce la o situație unică în istoria tenisului. Pentru prima oară 3 jucători născuți în decenii diferite ocupă, în timpul aceluiași sezon, fotoliul de lider ATP.
Anul a început cu Djokovic (născut în 1987) pe primul loc, pentru ca apoi Medvedev (1996) să urce pe locul 1 ATP. Acum, tronul e ocupat de Alcaraz (2003) și, deși Ruud și Nadal au șanse mari să termine anul pe prima poziție, e limpede că viitorul îi aparține lui Carlitos. Sau "Regelui Carlos 1", așa cum l-au numit spaniolii.
Alcaraz a devenit al 28-lea jucător din istorie care să ajungă în fruntea clasamentului ATP. Doar 5 alți jucători activi au mai avut acces la această poziție: Djokovic, Federer, Nadal, Murray și Medvedev.
Alcaraz (19 ani) și Ruud (23 de ani) sunt pe locul 2 în istorie în ceea ce privește vârstele ocupanților primelor două locuri în clasamentul ATP. Doar Jimmy Connors (22 de ani) și Bjorn Borg (18 ani) au reușit să ajungă pe primele două locuri în era Open. Se întâmpla în 1975.
Tenis
"Ești fericit că există Djokovic?" Replica lui Nadal a venit imediat și a stârnit hohote de râs
ACUM 19 ORE
Laver Cup
Un jucător din echipa Restului Lumii a refuzat să dea mâna cu Djokovic! Scenele ciudate surprinse
ACUM 20 ORE