Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patrick Mouratoglou a analizat triumful lui Carlos Alcaraz la US Open 2022! În ce constă succesul spaniolului

Irina Aldea

Actualizat 13/09/2022 la 13:58 GMT+3

Patrick Mouratoglou a scos în evidență trei motive cheie din spatele ascensiunii rapide înregistrată de Carlos Alcaraz în circuitul masculin de tenis.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a câștigat luni dimineață primul său titlu de Grand Slam, impunându-se în finala US Open în fața lui Casper Ruud, în 4 seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, după 3 ore și 20 de minute de joc. Ibericul a devenit cel mai tânăr caștigător al unui turneu de Grand Slam (19 ani și 129 de zile) de la Rafael Nadal, care s-a impus în 2005, la Roland Garros, la 19 ani și 3 zile.
În plus, în urma finalei de la Flushing Meadows, Carlos Alcaraz a urcat în fruntea clasamentului ATP, fiind noul lider mondial, cel mai tânăr din istorie, el fiind urmat în ierarhia mondială de Casper Ruud și Rafael Nadal.Mouratoglou a fost impresionat de puterea mentală a adolescentului pe parcursul celor două săptămâni petrecute la New York, fiind nevoit să poarte o povară grea pe umeri.
CITEȘTE ȘI:

Patrick Mouratoglou, cucerit de forța mentală a lui Carlos Alcaraz

"Primul punct cheie care este cel mai impresionant este forța lui mentală, este incredibil. Toate aceste așteptări pe umerii lui, locul 1 în clasament, primul Grand Slam, trebuind să salveze mingi de meci, fiind complet epuizat fizic și este capabil să facă față în aceste condiții", a spus Mouratoglou. Antrenorul francez care se ocupă de pregătirea Simonei Halep s-a referit apoi la capacitatea fizică a lui Alcaraz, subliniind "intensitatea" și "explozia" spaniolului la fiecare lovitură: "Al doilea punct cheie este reprezentat de abilitățile sale fizice. Intensitatea combinată cu explozivitatea, modul în care lovește mingea cu atâta violență la fiecare lovitură".
În cele din urmă, Mouratoglou a lăudat jocul "complet" al noului număr 1 mondial, spunând că nu are niciun punct slab. El s-a mirat de faptul că Alcaraz a devenit atât de bun la o vârstă atât de fragedă: "Și numărul trei este reprezentat de cât de complet este jocul său. Nu are puncte slabe, este grozav din spatele liniei de fund, grozav din apropierea liniei de fund, 30% din loviturile pe care le lovește sunt în interiorul liniei de fund, grozav la fileu. Să dezvolți toate acestea la 19 ani este incredibil", a adăugat el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo