Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a antrenorului Juan Carlos Ferrero, după succesul lui Carlos Alcaraz de la US Open

Bianca Dumitru

Publicat 12/09/2022 la 10:22 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a impus în finala US Open, în fața lui Casper Ruud, în 4 seturi, adjudecându-și primul titlu de Grand Slam din carieră. După meci, antrenorul său, Juan Carlos Ferrero, a vorbit despre ce sfaturi i-a dat și ce trebuie să mai îmbunătățească sportivul de 19 ani.

Top 5 cele mai frumoase puncte reușite de Carlos Alcaraz la US Open 2022

Carlos Alcaraz a câștigat primul său titlu de Grand Slam, impunându-se în finala US Open în fața lui Casper Ruud, în 4 seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, după 3 ore și 20 de minute de joc.
Ibericul a devenit cel mai tânăr caștigător al unui turneu de Grand Slam (19 ani și 129 de zile) de la Rafael Nadal, care s-a impus în 2005, la Roland Garros, la 19 ani și 3 zile.
În plus, în urma finalei de la Flushing Meadows, Carlos Alcaraz a urcat în fruntea clasamentului ATP, fiind noul lider mondial, cel mai tânăr din istorie, doborând recordul lui Lleyton Hewitt (20 de ani și 9 luni).
picture

Alcaraz, interviu exclusiv pentru Eurosport, după câştigarea US Open. Anunţul făcut

După victoria de la New York, antrenorul lui Alcaraz a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre elevul său. Juan Carlos Ferrero a spus că tânărul jucător de tenis este doar la 60% din potențialul său și a explicat ce trebuie să mai îmbunătățească ibericul în jocul lui.
De asemenea, antrenorul și-a amintit și de primele meciuri în care l-a văzut jucând pe Carlitos, dezvăluind ce a văzut la el încă de-atunci.
"Cred că Carlos Alcaraz este la 60% din nivelul său, poate îmbunătăți multe lucruri, știm că trebuie să continue. Acum că este numărul 1 ATP, trebuie să continue să câștige, știm asta și îi voi aminti.
Alcaraz trebuie să îmbunătățească serviciul, reversul în anumite situații, consistența și capacitatea de a nu mai ceda mental. Sunt detalii pe care toți jucătorii trebuie să le îmbunătățească de-a lungul carierei, până în momentul retragerii.
Carlos Alcaraz s-a născut pentru a juca aceste turnee, aceste meciuri. Din prima clipă am văzut în el lucruri diferite față de ce arătau alți băieți de vârsta lui și le văd în continuare acum.
Când a ajuns la academie era slăbuț, era rapid, dar nu avea mușchi, dar am văzut ceva foarte special la el. L-am văzut pentru prima dată când avea 12 sau 13 ani. A venit la academie și ne-am antrenat într-o zi, era foarte mic, dar se vedea că toată lumea vorbește despre el. Avea tot ce are și acum, dar la o mărime mică.
Oficial, m-am dus să-l văd când a obținut primul lui punct ATP, la vârsta de 14 ani. Am văzut acel meci, în care a jucat foarte bine un set. Se vedea deja că la 14 ani și fără fizic, poate concura cu rivali foarte duri pentru el. Atunci încă nu vorbisem despre a lucra împreună", a declarat Juan Carlos Ferrero, citat de Marca.
Citește și:

Cum a trăit Ferrero victoria lui Alcaraz de la US Open

Juan Carlos Ferrero a dezvăluit pentru Eurosport și cum a trăit marea finală de la US Open, dar și ce sfaturi i-a dat lui Carlos Alcaraz cu privire la meciul cu Casper Ruud.
"Astăzi nu am suferit atât de mult, dar toată săptămâna am suferit foarte mult. L-am văzut bine pe Carlos, deși cu puțină teamă în setul doi. M-am gândit că după primul se va elibera mai mult, dar nu a reușit și apoi l-am văzut puțin obosit.
Dar când a câștigat al treilea set s-a întors pe drumul cel bun și a mers spre victorie. I-am spus să aibă senzația că va câștiga pentru că în setul doi i se părea că a rămas puțin în urmă, nu reușea niciun punct câștigător.
Nu este primul sau ultimul care a jucat o finală de Grand Slam și i-am spus să nu ezite și să meargă după victorie și să-și facă jocul pentru că dacă va reuși, va câștiga finala", a spus Ferrero.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo