Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inteligența artificială, verdict surprinzător cu privire la duelul Medvedev - Kyrgios, de la US Open

Nicu Savin

Actualizat 04/09/2022 la 11:24 GMT+3

Daniil Medvedev - Nick Kyrgios este meciul zilei la US Open, iar fanii așteaptă cu sufletul la gură încleștarea dintre cei doi. Deși rusul este campion en-titre și lider mondial, inteligența artificială a decis că australianul este favorit la victorie.

Medvedev Kyrgios, le choc des huitièmes.

Credit imagine: Eurosport

Astăzi vor avea loc primele partide din cadrul optimilor de finală de la US Open. De departe, capul de afiș este duelul dintre Daniil Medvedev, cap de serie unu al competiției, și Nick Kyrgios, unul dintre cei mai în formă jucători din circuit.
Casele de pariuri și majoritatea specialiștilor îl consideră mare favorit la victorie pe Medvedev. Rusul este campion en-titre și a etalat un joc aproape fără greșeală până acum, ajungând în optimi fără să piardă set (a câștigat cu 3-0 partidele cu Kozlov, Rinderknech și Wu). De partea cealaltă Kyrgios a jucat și el un tenis de calitate în primele 3 meciuri, pe care le-a câștigat fără emoții Thanasi Kokkinakis, Bonzi și Wolf, pierzând doar un set, în meciul cu francezul.
Citește și:

Nick Kyrgios, considerat favorit în meciul cu Medvedev de către inteligența artificială

Americanii au apelat la inteligența artificială pentru a afla cine va avea câștig de cauză în acest meci. Oarecum surprinzător, un supercomputer de la renumita companie IBM Power Index, care a luat în calcul toate detaliile din jocul celor doi, l-a dat pe Kyrgios favorit la victorie, australianul având 52% șanse de câștig, față ed 48% pentru rus.
Conform usopen.org, mașinăria a oferit acest verdict pe baza mai multor aspecte la care Kyrgios este superior:
  • Kyrgios a câștigat multă încredere după apariția sa în finala de la Wimbledon și după victoria sa clară împotriva lui Wolf, în runda a treia de la US Open.
  • Kyrgios îl conduce pe Medvedev în IBM Power Index pe baza performanței sale recente și a acoperirii media online
  • Kyrgios îl conduce pe Medvedev cu 3 la 1 la întâlnirile directe
Ultima întâlnire directă dintre Medvedev și Kyrgios a avut loc în 16-imile de la Montreal, când australianul s-a impus cu 2-1 la seturi. În debutul anului, liderul mondial l-a învins pe Kyrgios chaiar la el acasă, în turul 3 la Australian Open (3-1 la seturi). Anterior, jucătorul de la Antipozi câștigase alte dpouă dueluri cu Medvedev, la Roma și Washington (în finală), ambele în 2019.
Partida dintre Daniil Medvedev și Nick Kyrgios va avea loc pe Arena Arthur Ashe și va fi prima în sesiunea de seară, în ziua a 7-a de concurs de la US Open. Meciul va începe la ora 02:00 și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo