Novak Djokovic încă nu știe dacă poate participa la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. El nu a mai jucat de la Wimbledon, atunci când a câștigat al 21-lea titlu major al carierei, el neputând participa la ultimele două turnee din categoria ATP Masters 1000, neputând intra în Canada și Statele Unite din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.
Cu mai puțin de o săptămână înaintea startului turneului de la New York, Djokovic încă nu știe dacă va putea participa, iar în acest moment el se află pe tablou, acolo unde este al cincilea favorit. Cu toate acestea, există în continuare multe semne de întrebare, mai ales că pot exista schimbări semnificative în funcție de momentul în care își va anunța retragerea din turneu.
Tragerea la sorți a tabloului de la US Open va avea loc pe 25 august. Sârbul este cap de serie numărul 5, după ce Alexander Zverev a anunțat că nu va participa. Dacă nici fostul număr 1 mondial nu va putea juca la Flushing Meadows, atunci lucrurile vor fi foarte clare. Fiecare jucător din urma sa va urca o poziție, iar Miomir Kecmanovic, conaționalul său, va deveni ultimul cap de serie de pe tabloul principal, el fiind acum al 33-lea jucător de pe tabloul principal.
US Open
Carlos Alcaraz l-a uluit pe directorul Cupei Davis, după succesul de la US Open! "E o binecuvântare"
14/09/2022 LA 19:42

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Citește și:

Ce se întâmplă dacă Djokovic își anunță retragerea după tragerea la sorți de la US Open

În cazul în care Djokovic se va retrage după tragerea la sorți de joi, atunci vor exista schimbări semnificative pe tabloul principal.
Potrivit regulamentul ITF pentru turnee de Grand Slam, "orice post vacant apărut în urma unei retrageri înaintea publicării programului de joc pentru prima zi este înlocuit astfel: dacă unul dintre favoriții de pe locurile 5-16 se retrage, atunci al 17-lea favorit îi ia locul, iar a 17-a poziție este luată de următorul jucător eligibil pentru a ocupa statutul de cap de serie".
În cazul acestui scenariu, Roberto Bautista Agut va ocupa statutul de cap de serie numărul 5, iar Miomir Kecmanovic va ocupa statutul de cap de serie numărul 17 al turneului de la New York.
În cazul în care Djokovic se va retrage după publicarea programului din prima zi de concurs de la US Open, atunci locul său va fi luat de un lucky loser. Acest lucru s-a întâmplat și la începutul anului, la Australian Open, atunci când Djokovic nu a putut participa la Melbourne. În locul său, Salvatore Caruso, numărul 146 ATP, a intrat pe tabloul principal.
În acest moment, Djokovic se află în Serbia, iar șansele ca el să primească acceptul de a juca la US Open din partea autorităților americane sunt din ce în ce mai mici.
Cu toate acestea, Djokovic s-a pregătit în această vară ca și cum ar fi avut permisiunea de a călători în Statele Unite: "Mă pregătesc ca și cum aș avea voie să particip, în timp ce aștept dacă este loc pentru mine pentru a călători în Statele Unite", a scris Novak Djokovic pe contul său de Instagram în urmă cu câteva săptămâni.
Turneul de Grand Slam de la US Open se desfășoară în perioada 29 august – 11 septembrie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
US Open
Alcaraz, pe urmele recordului "de neatins" al lui Nadal. 7 luni pentru provocarea supremă
14/09/2022 LA 06:26
US Open
Alcaraz, mărturisire fabuloasă după titlul cucerit la US Open: "Am avut noroc că n-a fost Djokovic!"
13/09/2022 LA 17:34