Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open 2022, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/09/2022 la 08:08 GMT+3

Ziua a șasea de la US Open ne-a adus ultimele partide din turul al treilea. Rafael Nadal, Carlos Alcaraz și Iga Swiatek s-au calificat în optimile de finală de la Flushing Meadows.

Jannik Sinner

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Jannik Sinner, favoritul numărul 11 de pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în optimile de finală de la US Open după ce a trecut de Brandon Nakashima cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, 6-2, după peste 3 ore de joc. În continuare, italianul se va duela cu Ivashka pentru un loc în sferturi.
UPDATE | Cap de serie numărul 19 pe tabloul feminin de tenis, Danielle Collins s-a calificat în optimile de finală după ce a trecut de Alize Cornet (40 WTA) cu scorul de 6-4, 7-6 (9), după o oărși 53 de minute de joc. În continuare, americanca se va duela la New York pentru un loc în sferturi cu favorita numărul 6, Aryna Sabalenka.
UPDATE | Sfertfinalistă anul acesta la Wimbledon, Jule Niemeier a obținut calificarea în optimile de finală la US Open după ce a trecut de Qinwen Zheng cu scorul de 6-5, 7-6 (5), la capătul unui meci care a durat o oră și 52 de minute de joc. În continuare, sportiva din Germania, aflată pe 108 WTA, se va duela cu Iga Swiatek la New York.
UPDATE | După ce a revenit în turul al doilea de la 2-6, 1-5, Aryna Sabalenka se califică în optimile de finală de la US Open. Bielorusa a învins-o pe Burel cu scorul de 6-0, 6-2, după doar o oră și 9 minute de joc, iar în continuare se va duela la New York cu învingătoarea meciului dintre Alize Cornet și Danielle Collins.
UPDATE | Iga Swiatek, liderul mondial din WTA și campioană anul acesta la Roland Garros, s-a calificat în optimile de finală de la US Open 2022 după ce a trecut de favorita gazdelor și ocupanta locului 105 WTA, americanca Lauren Davis. Poloneza s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 57 de minute de joc.
picture

Iga Swiatek, calificare muncită în optimile de finală la US Open! Poloneza a trecut de Lauren Davis

UPDATE | Câștigător a 22 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal s-a calificat în optimile de finală de la US Open după ce a trecut fără nicio emoție de Richard Gasquet, ocupantul locului 91 ATP. Francezul nu a avut nicio șansă în fața marelui campion spaniol, care s-a impus cu scorul de 6-0, 6-1, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 17 minute de joc. Gasquet a câștigat primul game după o oră și 10 minute de joc.
picture

Rafael Nadal, o nouă victorie zdrobitoare cu Gasquet! Ibericul e în optimi la US Open 2022

UPDATE | Finalistă la ediția din 2016, Karolina Pliskova s-a calificat în optimile de finală la US Open 2022 după ce a trecut de favorita numărul 13, Belinda Bencic. Cehoaica s-a impus cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 28 de minute de joc. În continuare, pentru un loc în sferturi, Pliskova se va duela cu Victoria Azarenka.
UPDATE | Marin Cilic, favorit numărul 15, s-a calificat în optimile de finală de la US Open după ce a trecut de Dan Evans în 4 seturi. Campionul ediției din 2014 s-a impus cu scorul de 7-6 (11), (3) 6-7, 6-2, 7-5, după patru ore de joc, iar în continuare se va duela cu Alcaraz.
UPDATE | Favoritul numărul 26, Lorenzo Musetti, a fost eliminat în turul 3 la US Open 2022 de către ocupantul locului 73 ATP, Ilya Ivashka. Bielorusul s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-2, 6-3, după două ore și 43 de minute de joc. În premieră în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam, Ivashka se va duela pentru un loc în sferturile de finală cu învingătorul meciului dintre Nakashima și Sinner.
UPDATE | Frances Tiafoe, cap de serie numărul 22, a obținut o victorie mare în fața favoritului numărul 14, Diego Schwartzman, și s-a calificat pentru a doua oară în carieră în optimile de finală de la US Open. Americanul s-a impus cu scorul de 7-6 (7), 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat trei ore și 4 minute de joc.
UPDATE | Andrey Rublev, favoritul numărul 9, s-a calificat în optimile de finală de la US Open după ce a trecut de Denis Shapovalov în 5 seturi, scor 6-4, 2-6, (3) 6-7m 6-4, 7-6 (7), la capătul unui meci care a durat patru ore și 11 minute de joc. În continuare, rusul se va duela la New York cu favoritul numărul 7, Cameron Norrie. Rublev a ajuns în două rânduri în sferturi la US Open, în 2017 și 2022.
picture

Andrey Rublev, victorie în 5 seturi cu Shapovalov. Rusul e în optimile de finală la US Open

UPDATE | Carlos Alcaraz e în optimile de finală ale US Open, după ce a reușit un meci foarte bun în fața lui Jenson Brooksby. Ibericul, favorit numărul 3 la Flushing Meadows, a câștigat în 3 seturi, cu 3-6, 3-6, 3-6, după două ore și 14 minute de joc, reușind în setul 3 6 game-uri consecutive, după ce americanul avea 3-0.
Pentru un loc în sferturile de finală ale competiției de la New York, Alcaraz îl va înfrunta pe învingătorul din duelul Marin Cilic - Daniel Evans.
picture

Carlos Alcaraz, calificare en-fanfare în optimi la US Open! Spaniolul, victorie clară cu Brooksby

UPDATE | Victoria Azarenka s-a calificat în optimile US Open, după o victoria facilă în fața Petrei Martic. Belorusa, cap de serie nr. 26, s-a impus în două seturi, scor 3-6, 0-6, după o oră și 22 de minute de joc.
Pentru un loc în sferturi, Azarenka o va înfrunta pe învingătoarea din duelul Karolina Pliskova - Belinda Bencic, programat după ora 00:30.
UPDATE | Jessica Pegula a trecut în această seară de Yue Yuan, în 3 seturi. Americanca, a opta favorită de la US Open, a cedat un set în fața sportivei de pe locul 142 WTA, dar s-a calificat în optimi, după două ore și două minute de joc, scor 2-6, 7-6 (6), 0-6. Pegula va juca pentru un loc în sferturile turneului de Grand Slam, pentru a treia oară în acest an.
UPDATE | Petra Kvitova a eliminat-o astăzi, în 16-imile US Open, pe Garbine Muguruza, în 3 seturi. Cehoaica de pe locul 21 WTA s-a impus în fața favoritei nr. 9 de la New York, cu 7-5, 3-6, 6-7 (10), după două ore și 41 de minute de joc.
În optimi, Kvitova va da peste câștigătoarea duelului Yue Yuan - Jessica Pegula.
UPDATE | Cameron Norrie a obținut calificarea în optimile US Open, învingându-l astăzi, în 16-imile competiției, pe Holger Rune, în minimum de seturi, scor 7-5, 6-4, 6-1, după două ore și 13 minute de joc.
Britanicul, al 7-lea cap de serie de la Flushing Meadows, va da în optimi peste învingătorul din duelul Denis Shapovalov - Andrey Rublev.

Articol inițial scris de Alex Masgras
Turul al treilea de la US Open continuă în ziua a șasea cu alte meciuri interesante. Meciurile lui Rafael Nadal, Carlos Alcaraz și Iga Swiatek conturează afișul pentru ziua de sâmbătă.
Carlos Alcaraz revine pe Arthur Ashe Stadium în partida din turul al treilea cu americanul Jenson Brooksby (43 ATP). Spaniolul a trecut în turul anterior de Federico Coria, scor 6-2, 6-1, 7-5, în timp ce Brooksby l-a învins în turul secund pe campionul de la Cincinnati, Borna Coric, scor 6-4, 7-6(10), 6-1.
picture

Alcaraz - Coria - US Open Rezumat

Alcaraz și Brooksby se vor întâlni pentru prima oară, iar partida lor va avea loc după ora 20:30, fiind a doua partidă programată pe arena principală de la New York, după partida dintre Jessica Pegula și Yue Yuan.
Sesiune de seară de pe Arthur Ashe Stadium este deschisă de partida dintre Rafael Nadal și Richard Gasquet. Spaniolul s-a calificat în turul al treilea după victoria în fața lui Fabio Fognini, scor 2-6, 6-4, 6-2, 6-1, în timp ce Gasquet a trecut de Miomir Kecmanovic în turul secund, scor 6-2, 6-4, 4-6, 6-4.
picture

Rezumatul partidei Nadal - Fognini, una cu o desfăşurare extrem de ciudată

Nadal și Gasquet se vor întâlni pentru a 18-a oară, iar francezul caută în această noapte, începând cu ora 02:00, prima victorie în fața campionului spaniol, cel care s-a impus de patru ori la Flushing Meadows.
Ziua de pe cea mai mare arenă de tenis din lume se va încheia cu duelul dintre Alize Cornet și Danielle Collins. În primele două tururi, Alize Cornet a trecut de Emma Răducanu și Katerina Siniakova, în timp ce finalista din acest an de la Australian Open a ajuns în turul al treilea după victorii cu Naomi Osaka și Cristina Bucsa.
Citește și:

Iga Swiatek și Jannik Sinner vor juca pe Louis Armstrong Stadium

Și programul de pe Louis Armstrong Stadium, a doua arenă a complexului de la Flushing Meadows, ne propune mai multe meciuri interesante.
Ziua este deschisă la ora 18:00 de partida dintre Garbine Muguruza și Petra Kvitova. Cehoaica are 5-1 în ceea ce privește meciurile directe dintre cele două foste câștigătoare de la Wimbledon. În turul secund, Muguruza a trecut de o altă cehoaică, Linda Fruhvirtova, scor 6-0, 6-4, în timp ce Petra Kvitova a profitat de neprezentarea Anhelinei Kalinina și s-a calificat direct în turul al treilea.
În sesiunea de seară, de la ora 02:00, liderul clasamentului WTA, Iga Swiatek, va juca împotriva lui Lauren Davies. În turul precedent, Swiatek a trecut de o altă jucătoare din SUA, atunci când a învins-o pe Sloane Stephens fără mari probleme, scor 6-3, 6-2. De partea cealaltă, Davis a trecut de Ekaterina Alexandrova, scor 0-6, 6-4, 7-6(6) pentru prima calificare în turul al treilea de la US Open.
picture

Iga Swiatek, calificare en-fanfare în turul 3 la US Open! Liderul din WTA, victorie cu Stephens

Ziua de pe Louis Armstrong Stadium se va încheia cu duelul dintre Jannik Sinner și Brandon Nakashima. Italianul a trecut în turul precedent de Christopher Eubanks, scor 6-4, 7-6(8), 6-2, în timp ce Nakashima l-a învins pe Grigor Dimitrov, scor 7-6(5), 7-5, 6-3. Aceasta este prima întâlnire directă dintre Sinner și Nakashima.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 3 septembrie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo