Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open 2023, ziua 4 | Medvedev, victorie în 4 seturi cu O'Connell! Toate rezultatele zilei

Cristian Mihală

Actualizat 01/09/2023 la 08:17 GMT+3

US Open 2023 | Ziua a 4-a de la US Open propune câteva meciuri de colecție, în frunte cu duelurile Andy Murray - Grigor Dimitrov și Gael Monfils - Andrey Rublev. Pentru noi, românii, atenția va fi îndreptată către Patricia Țig, care are un duel teribil de greu, în sesiunea de noapte, pe Arthur Ashe, cu a treia jucătoare a lumii, Jessica Pegula.

USOPEN : Medvedev Balazs MatchPoint

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | Daniil Medvedev și-a adjudecat setul 4 al meciului cu Christopher O'Connell, scor 6-2, și s-a calificat în turul 3 la US Open, după 3 ore și 4 minute de joc. Pentru rusul care e cap de serie nr. 3 urmează duelul cu Sebastian Baez (locul 32 ATP).
UPDATE | După ce a câștigat destul de ușor primele două seturi, scor 6-2, 6-2, Daniil Medvedev a pierdut în tiebreak setul 3 al meciului cu Christopher O'Connell, scor 6-7 (6). Rusul conduce cu 2-1 la seturi.
picture

Spectacol total în Medvedev - O'Connell, la US Open! Punct frumos reușit de australian

UPDATE | Carlos Alcaraz s-a calificat în turul 3 la US Open, după ce a trecut în 3 seturi de Lloyd Harris (locul 177 ATP), scor 6-3, 6-1, 7-6 (4), după două ore și 31 de minute de joc.
Liderul mondial îl va înfrunta pentru un loc în optimi pe Daniel Evans, care l-a învins în această noapte pe Botic Van De Zandschulp, cu scorul de 6-1, 1-6, 3-6, 3-6.
UPDATE | Ons Jabeur, favorita nr. 5 de la US Open, a obținut calificarea în turul 3, după ce a învins-o în premieră pe Linda Noskova, scor 7-6 (7), 4-6, 6-3, după două ore și 12 minute de joc.
Alte rezultate de pe tabloul feminin:
  • Kasatkina - Kenin 2-6, 6-4, 6-4
  • Wickmayer - Keys 1-6, 2-6
  • Trevisan - Vondrousova 2-6, 2-6
  • Martic - Bouzkova 1-6, 2-6
UPDATE | Andrey Rublev, cap de serie numărul 8, s-a calificat în turul 3 la US Open după ce l-a învins pe Gael Monfils cu scorul de 6-4, 6-3, 3-6, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore și 22 de minute de joc. În continuare, rusul se va duela la New York cu Rinderknech.
UPDATE | Stan Wawrinka s-a calificat în turul al treilea la US Open după ce l-a învins pe Martin Etcheverry cu scorul de 7-6, 6-7, 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat trei ore și 42 de minute de joc. Pentru elvețian urmează meciul cu Jannik Sinner, favoritul numărul 6.
UPDATE | Elina Svitolina, semifinalista din 2019, s-a calificat în turul al treilea la US Open după ce a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova cu scorul de 5-7, 6-4, 6-4, după două ore și 48 de minute de joc. Pentru ucraineancă urmează meciul cu învingătoarea dintre Țig și Pegula.
UPDATE | Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon, s-a calificat în turul 3 la US Open după ce a trecut în două seturi de Martina Trevisan cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră și 21 de minute de joc. În continuare, cehoaica se va duela cu favorita numărul 22, Ekaterina Alexandrova.
UPDATE | Matteo Berrettini a fost nevoit să se retragă din meciul cu Arthur Rinderknech după ce a căzut pe piciorul drept, prăbușindu-se pe teren. Italianul conducea cu scorul de 6-4, 5-3 în momentul în care a urlat de durere, rămânând întins pe teren.
picture

Matteo Berrettini, ghinion teribil la US Open! Italianul a urlat de durere după o căzătură groaznică

Alte rezultate de pe tabloul de simplu masculin:
  • Jarry (23) - Michelsen 4-6, 6-3, 6-3, 6-3
  • Fils - Arnaldi 6-3, 5-7, 6-7, 7-5, 4-6
  • Hsu - Norrie (16) 5-7, 4-6, 4-6
  • Wu - De Minaur (13) 1-6, 2-6, 1-6
UPDATE | John Isner a fost eliminat din turneul de la US Open de Micahel Mmoh la capătul a 4 ore de joc, după cinci seturi extrem de disputate. "Uriașul" american a pierdut în super tie-break în turul 2 de la Flushing Meadows în ceea ce a însemnat ultimul meci din cariera sa.
picture

John Isner și-a luat rămas bun de la tenis! "Uriașul" american, ovaționat la US Open

UPDATE | Grigor Dimitrov s-a calificat în turul al treilea la US Open, după ce l-a învins pe veteranul Andy Murray în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4, 6-1, după două ore și 48 de minute de joc. În continuare, bulgarul, semifinalist în 2019, se va duela la New York cu Alexander Zverev. Germanul l-a învins pe compatriotul Atmaier pentru a merge în turul 3.
UPDATE | A doua jucătoare a lumii, Aryna Sabalenka, s-a calificat la pas în turul al treilea de la US Open. Bielorusa a învins-o pe Jodie Burrage cu scorul de 6-3, 6-2, după o oră și 16 minute de joc. Sabalenka se va duela în continuare cu Clara Burel.
UPDATE | Finalista din 2016, Karolina Pliskova, a fost eliminată încă din turul al doilea la US Open de către Clara Burel (62 WTA). Franțuzoaica s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc.
UPDATE | Hubert Hurkacz, favoritul numărul 17, a fost eliminat încă din turul al doilea la US Open de către Jack Draper, ocupantul locului 123 ATP. Tânărul tenismen britanic s-a impus cu scorul de 6-2, 6-4, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 9 minute de joc. Polonezul nu a reușit să treacă niciodată de runda secundă la Flushing Meadows. În continuare, britanicul se va duela la New York cu învingătorul dintre Isner și Mmoh.
UPDATE | Jannik Sinner, capul de serie numărul 6, s-a calificat în turul al treilea la US Open după ce a trecut de compatriotul Lorenzo Sonego (39 ATP) cu scorul de 6-4, 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 6 minute de joc. În continuare, italianul se va duela la New York cu învingătorul din meciul Etcheverry - Wawrinka.
UPDATE | Americanca Peyton Stearns obține prima victorie a zilei a patra de concurs. În vârstă de 21 de ani, Stearns a învins-o cu mare ușurință pe daneza Clara Tauson, cu scorul de 6-3, 6-0, după o oră și 8 minute de joc.
Alte rezultate de pe tabloul de simplu feminin:
  • Wickmayer - Keys (17) 1-6, 2-6
  • Alexandrova (22) - Tsurenko 6-1, 6-3
  • Samsonova (14) - Korpatsch 6-3, 6-3
  • Lys - Bronzetti 3-6, 2-6
  • Zheng (23) - Kanepi 6-2, 3-6, 6-2
Știre inițială
După ce ieri am asistat la numeroase surprize, în primele meciuri jucate în turul doi la US Open (Ruud, Tsitsipas, Eubanks, Cerundolo, Kvitova, Azarenka sau Haddad Maia au fost eliminați), turneul de la Flushing Meadows propune o altă zi interesantă cu numeroase partide care ar putea fi oricând sferturi sau chiar semifinale în competiții importante.

US Open 2023: Andy Murray - Grigor Dimitrov, duelul veteranilor care refuză să se predea

Andy Murray a avut un prim test destul de complicat în primul tur de la US Open. Chiar dacă a trecut în minimum de seturi de francezul Corentin Moutet, disputa nu a fost deloc simplă, scoțianul petrecând peste 3 ore pe teren pentru a accede în turul secund la New York.
Cu succesul de marți, "Sir Andy" a ajuns la al 200-lea meci câștigat în Grand Slamuri, în toată cariera, o bornă pe care doar Djokovic și Nadal au mai atins-o dintre jucătorii activi. Ca să înțelegem cât de dominant a fost Murray în turneele de Mare Șlem de-a lungul carierei, ar trebui precizat că doar 9 jucători în toată istoria au atins sau au trecut de bariera celo 200 de succese în cele mai importante turnee ale lumii.
Fost câștigător la Flushing Meadows în 2012, după o finală epică cu Djokovic (7-6, 7-5, 2-6, 3-6, 6-2), britanicul nu a avut parte de o pregătire ideală pentru US Open. A pierdut în turul secund la Washington, pentru ca la Toronto să avanseze doar până în turul 3. Alibiul său e că de fiecare dată a avut ghinionul unor adversari redutabili, înfrângerile acestea venind la Fritz, respectiv Sinner.
În ceea ce îl privește pe Dimitrov, bulgarul vine după una dintre cele mai spectaculoase reveniri din carieră. De altfel, Grigor nu revenise niciodată de la 0-2 la seturi în carieră până la disputa cu Alex Molcan, de acum două zile. Condus cu 6-7, 6-7, numărul 19 ATP a reușit să își dea reset și să câștige o dispută de aproape 5 ore, după ce s-a impus în ultimele seturi la 1, la 5 și în super-tiebreak. În drumul spre turul secund, Dimitrov a salvat 3 mingi de meci, dând dovadă de o încredere totală în propriile forțe în momentele de mare presiune.
picture

Grigor Dimitrov, revenirea carierei la US Open! A salvat 3 mingi de meci, după cel mai lung meci

Comparat de mulți cu Federer în urmă cu peste un deceniu, ca urmare a reverului cu o mână, dar și al talentului enorm, Dimtrov pare că nu și-a atins niciodată potențialul. El are o semifinală la US Open, unde l-a învins chiar pe "FedEX" în sferturi, dar în ultimii 3 ani nu a trecut niciodată de turul secund. 2023 nu a fost un an al relansării carierei pentru sportivul de la sud de Dunăre, dar trebuie spus că majoritatea înfrângerilor sale au venit în fața unor sportivi de top: Zverev, Alcaraz, Djokovic, Medvedev sau Sinner. De altfel, el a fost eliminat de la precedentele 3 Grand Slamuri jucate în acest sezon de jucători de top 10 sau care au fost în trecut în top 10 ATP.
Ne așteaptă un duel între doi jucători care refuză să se predea și lasă pe teren și ultimul strop de energie. Judecând după cât de greu a fost meciul lui Dimitrov cu Molcan, Murray pare a pleca având prima șansă. Scoțianul e favorit și dacă ne raportăm la directe, fostul număr unu mondial câștigând 8 dintre cele 11 dispute de până acum cu Dimitrov.

US Open 2023: Magia lui Monfils sau constanța lui Rublev?

Un alt duel care se remarcă între disputele de azi de la US Open e cel dintre veteranul Monfils, care, în ciuda accidentărilor, încă poate să facă partide fantastice și Rublev.
Cu mari probleme după Montreal 2022, francezul a jucat foarte puțin în circuit în ultimele 13 luni. Revenit în America de Nord pentru turneele din circuitul US Open Series, Gael a avut prestații solide la Washington, Toronto și Cincinnati, cu victorii la oameni precum Bublik, Vukic, Tsitsipas, Norrie sau De Minaur.
Marea problemă a lui Monfils e când dă peste jucători din top 10 ATP, el pierzând ultimele 10 dispute directe cu astfel de adversari. De altfel, ultima oară când reușea un astfel de succes se întâmpla tocmai la US Open 2014, când îl învingea pe Dimitrov. Semifinalist la New York în 2016, francezul are un joc extrem de spectaculos și e imposibil ca cineva să nu îl aprecieze pentru magia adusă pe teren, dar probabil că duelul cu Rublev va fi unul prea greu pentru el.
picture

Daniel - Monfils - US Open Rezumat

Totuși, trebuie spus că rusul nu e într-o formă excepțională, chiar dacă evoluțiile de la Wimbledon și Bastad, de acum o lună, prevesteau un sezon bun pe hard. Sfertfinalist la All England Club (înfrângere la Djokovic, căruia i-a luat set), rusul a mers apoi în Suedia, unde a câștigat turneul de la Bastad după o finală cu Ruud (i-a învins pe traseu pe Cerundolo sau Zverev). Ajuns în America de Nord, rusul a suferit mult mai mult decât anticipa, fiind eliminat în primul tur la Toronto sau Cincinnati.
A avut norocul în primul tur să îl evite pe finlandezul Ruusuvuori, care s-a retras în ultimul moment din cauza unor probleme digestive. Finlandezul îl învinsese pe Rublev la Cincinnati, săptămâna trecută, astfel că un astfel de duel în primul tur la US Open ar fi fost foarte dificil pentru numărul 8 mondial. Ca atare, Andrey a fost nevoit să joace în fața unui lucky-loser, francezul Cazaux, și s-a impus în 3 seturi, la capătul unei partide în care a reușit numeroase lovituri câștigătoare (34), dar și neașteptat de multe neforțate (41).
Rublev și Monfils s-au întâlnit până acum de2 ori, împărțindu-și victoriile Rusul pleacă având prima șansă în duelul din turul secund de la US Open, dar soțul Svitolinei are toate datele pentru a crea spectacol și, de ce nu, pentru a reuși surpriza.

Țig - Pegula, în prime time, pe Arthur Ashe, la US Open 2023

Patricia Țig – Jessica Pegula e cel mai așteptat meci al zilei la US Open, atât pentru americani, dar și pentru noi. Organizatorii au așteptări mari de la reprezentanta lor, astfel că această confruntare va încheia ziua cu numărul 4 pe cea mai mare arenă de la Flushing Meadows, Arthur Ashe Arena.
Patricia Ţig s-a calificat marți în runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe canadianca Rebecca Marino, cu 7-6 (8/6), 7-6 (7/1), marţi, la arenele Flushing Meadows din New York. Patricia Ţig (29 ani, 700 WTA), care beneficiază de clasament protejat, a obţinut o victorie nescontată după două ore şi 15 minute.
Patricia Ţig şi-a asigurat un cec de 123.000 de dolari şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe americanca Jessica Pegula (29 ani), numărul trei mondial. Americanca a ajuns în turul secund după ce a trecut de Camila Giorgi în turul inaugural cu un dublu 6-2, după o oră și 24 de minute de joc.
picture

US Open 2023 | Patricia Țig a oferit o reacție savuroasă după calificarea în turul 2

Programul zilei de la US Open, pe Eurosport
US Open, ziua a 4-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo