Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep s-a oprit în optimile de finală la US Open 2021, după ce a cedat în minimum de seturi în fața Elinei Svitolina. Chiar dacă a pierdut în optimi, Simona a făcut totuși 3 meciuri bune înainte, cu Camila Giorgi, Kristina Kucova și Elena Rybakina.
Pentru Simona, US Open a fost al doilea turneu major al anului la care participă, după Australian Open. Din cauza accidentării de la Roma, Simo a fost nevoită să se retragă de la Roland Garros și Wimbledon. Mats Wilander, expertul Eurosport, este de părere că românca are nevoie de meciuri în picioare pentru a se lupta la nivelul de dinainte de accidentare.
Wimbledon
Simona Halep, pe val: "Sunt puternică, sunt acolo unde trebuie să fiu"
ACUM 27 MINUTE

Ce sfat a primit Simona Halep de la Mats Wilander

"Lumea nu realizează că Simona trebuie să joace meciuri. Nu contează cât de mult se antrenează, ci are nevoie de meciuri. Trebuie să joace de 2-3 ori pe săptămână în restul sezonului. Are nevoie de 15-20 de meciuri. După aceea urmează pre-sezonul și va fi pregătită pentru Australian Open.
Antrenamentele și lovitul mingii nu îi lipsesc. Lupta din meciuri este cea care îi lipsește. A trecut o perioadă de când nu mai jucase sau câștigase meciuri de top, iar asta poate veni numai participând la turnee. Cred că este pe drumul cel bun. Simona a venit la turneu și cred că a jucat bine, a luptat din greu și a părut să încerce să fie mai agresivă.
Și-a schimbat ușor serviciul, cu o aruncare mai joasă a mingii, și a riscat puțin mai mult. Pentru jucătoarele ca ea, care au ajuns la o vârstă și au făcut o carieră din jocul constant, soluția este să adauge mai multă creativitate, varietate și să fie puțin mai agresive tactic.
Trebuie să urce la fileu puțin și să încerce să facă tot posibilul să mențină intensitatea jocului la fel de crescută ca la 20 de ani, fiindcă asta nu se întâmplă decât dacă își schimbă ușor stilul de joc. Nimeni nu va putea să aibă aceeași intensitate ca la 20 de ani cu un stil de joc neschimbat. Trebuie să-l schimbe pe parcurs pentru a găsi acea intensitate și cred că Simona este pe drumul cel bun din acest punct de vedere", a spus Wilander pentru Eurosport.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Simona Halep, elogiată în presa poloneză, după victoria fulger cu Frech: "A jucat perfect"
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Simona Halep, cu gândul la trofeu după calificarea în optimi la Wimbledon: "Asta îmi propun"
ACUM 2 ORE