Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Răducanu sau Gauff? Cine e liderul noii generații din tenisul feminin: "E cu mult în fața ei!"

Irina Aldea

Publicat 03/09/2021 la 17:27 GMT+3

Emma Răducanu continuă să surprindă pe toată lumea în circuitul feminin de tenis, astfel că sportiva de origine română este comparată cu Coco Gauff în privința discuției despre liderul noii generații din tenisul feminin.

Emma Răducanu & Coco Gauff

Credit imagine: Eurosport

După ce a impresionat la Wimbledon, unde a ajuns în a doua săptămână, Emma Răducanu face furori și la US Open, ultimul turneu major al anului. Sportiva de origine română a avut nevoie de 7 mingi de meci pentru a trece de Voegele, dar în cele din urmă a obținut o calificare facilă în manșa secundă, scor 6-2, 6-3.
În turul secund, Emma a obținut o nouă victorie spectaculoasă în fața chinezoaicei Shuai Zhang, tot în minimum de seturi, iar acum are șansa de a înainta în turneu, asta pentru că nu întâlnește deocamdată un cap de serie. Pentru un loc în optimile de finală, Emma Răducanu se va duela cu iberica Sara Sorribes Tormo.

Emma Răducanu sau Coco Gauff? Cine e liderul noii generații din tenisul feminin

Daniela Hantuchova (38 de ani), deținătoare a 7 titluri WTA la simplu și 9 la dublu, este de părere că Emma Răducanu este o jucătoare mai bună decât Coco Gauff. Fosta tenismenă din Slovacia s-a declarat impresionată de jocul excepțional al sportivei din Marea Britanie, dar și de spiritul de luptă.
"În acest moment nu există un aspect în jocul ei unde să pot spune vehement că are nevoie de îmbunătățiri. Spre deosebire de Coco Gauff, jucătoare care cred că tactic poate îmbunătăți o mulțime de lucruri, Emma e cu mult peste. Tactic vorbind, Emma nu a greșit nimic, iar forța mentală... e ceva foarte special. Mi se pare că aduce o bucurie aparte când joacă.
Are o legătură foarte frumoasă cu publicul, va fi capabilă să câștige foarte multă energie din partea fanilor din toată lumea. De îndată ce va zâmbi, oamenii vor fi de partea ei. Am văzut la US Open ce poate face, jucând pentru prima dată pe scenele mari ale tenisului american, toată lumea se înghesuia la poze cu ea. Nici nu-mi pot imagina acum ce viitor poate avea", a spus Daniela Hantuchova la Flushing Meadows.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo