În ultima perioadă, Stefanos Tsitsipas a fost sursa mai multor controverse în circuit, ca urmare a tacticii pe care o folosește aproape mereu când e în dificultate: la capătul unui set pierdut, grecul își ia pauză de vestiar și rămâne acolo minute bune, încercând să își scoată adversarul din ritm.
"Mi-am pierdut respectul pentru el", a spus Murray, după duelul din turul întâi de la US Open, când a simțit că Stefanos apelează la astfel de tehnici pentru a-l destabiliza mental. Mannarino a pățit și el la fel, iar Zverev a primit și el același tratament din partea lui Tsitsipas în trecut. Grecul a apelat la aceeași tactică și în meciul cu Alcaraz, însă ibericul s-a impus, chiar dacă după pauza de vestiar a grecului a cedat setul la 0.

Tsitsipas a aplicat din nou metoda "vestiarul" în meciul cu Alcaraz la USOpen. Incredibil ce a urmat

Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58

Toni Nadal, critici pentru Stefanos Tsitsipas la US Open 2021

După ce a fost eliminat de Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas a avut un atac virulent la adresa celor care l-au blamat pentru pauzele de vestiar și a trimis săgeți către anumiți jucători care-și iau foarte mult timp între puncte la serviciu sau care merg de asemenea la vestiar, dar fără a-i desemna.
Toni Nadal, unchiul lui Rafa, și antrenorul lui Felix Auger-Aliassime, l-a criticat și el dur pe Stefanos Tsitsipas: "E numărul 3 în lume și unul dintre cei mai buni jucători, nu te aștepți să vezi așa ceva. Ar trebui să fie un exemplu. Felul în care se comportă privind aceste pauze de vestiar nu îi face cinste. Rafa sau Federer nu ar face niciodată ceea ce face el. Ar trebui ca regulile să se schimbe pentru că nu e deloc în regulă ce se întâmplă", a transmis Toni Nadal pentru El Pais.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Tsitsipas, declarație controversată despre Medvedev! Cum a catalogat jocul campionului de la US Open
22/09/2021 LA 08:05
Tenis
"Nu mi-am imaginat asta niciodată!" Tsitsipas, despre problemele cu care s-a confruntat în 2021
18/09/2021 LA 08:00