La turneul de la Roland Garros, Naomi Osaka adus după sine o adevărată "furtună" în momentul în care a anunțat că nu va mai participa la conferințele de presă. Jucătoarea din Japonia s-a retras înaintea turului al doilea după ce a fost amendată și amenințată cu excluderea din competiții de către organizatorii celor patru turnee de Grand Slam.
După aproape o lună și jumătate de la acel moment, Naomi Osaka a vorbit despre episoadele de depresie și despre conflictul cu presa. Nipona a comentat pentru revista Time evenimentele de la Roland Garros. Revolta japonezei nu a fost în zadar, asta pentru că organizatorii ultimului turneu de Grand Slam s-au conformat și au luat măsurile necesare în acest sens.

Cum a reușit Naomi Osaka să revoluționeze lumea tenisului după episoadele de depresie

Tenis
Naomi Osaka, singura jucătoare de tenis inclusă în topul celor mai influenți oameni din lume în 2021
ACUM 7 ORE
Federaţia americană de tenis (USTA), organizatoarea turneului de Grand Slam US Open, care debutează luni, a anunţat, miercuri, că a instituit diverse servicii medicale "care să furnizeze jucătorilor cel mai bun sprijin posibil în materie de sănătate mintală".
"Programul serviciilor medicale ale turneului va cuprinde prestatori de servicii de sănătate mintală agreate, la dispoziţia jucătorilor pe toată durata. Totodată, săli de repaus şi alte servicii de susţinere vor fi furnizate. US Open va lucra în strânsă colaborare cu personalul ştiinţific şi medical din circuitele feminin WTA şi masculin ATP la faţa locului, pentru a se asigura că jucătorii înţeleg serviciile medicale disponibile şi maniera de a le accesa dacă va fi cazul", se arată într-un comunicat al turneului.
Această "iniţiativă pentru sănătatea mintală" a jucătoarelor şi jucătorilor profesionişti este un răspuns pe care USTA a dorit să-l aducă unei preocupări crescânde din ultimele luni pentru problemele de acest tip din lumea tenisului, după forfait-ul japonezei Naomi Osaka la Roland Garros, anul acesta.
US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie, în direct pe Eurosport. Toate partidele vor fi disponibile pe Eurosport Player.
US Open
Răducanu-Mania în SUA! U-lu-i-tor: Emma l-a depăşit pe Djokovic
IERI LA 09:52
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12