Eurosport 2:
De la ora 20:00:
Lucie Hradecka / Katerina Siniakova v Yung Jan Chan / Martina Hingis
Tenis
Simona Halep, defensivă excelentă în meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 13 MINUTE
Finala turneului de dublu feminin este transmisă pe Eurosport 2 începând cu ora 20:00. Lucie Hradecka și Katerina Siniakova vor încerca să facă față cuplului format din Yung Jan Chan și Martina Hingis. Cele două perechi s-au mai întâlnit de două ori în acest an, cel din urmă învingând în finala de la Indian Wells și la Miami. Hingis poate obține al doilea său titlu la US Open în acest an, după triumful din proba de dublu mixt de ieri, când a devenit campioană alături de Jamie Murray.
Eurosport 1 / 1 HD:
De la ora 23:00:
Rafael Nadal v Kevin Anderson
US Open se încheie cu finala masculină care este transmisă pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD la ora 23:00. În ea se întâlnesc Rafael Nadal și Kevin Anderson – un meci aparent dezechilibrat între liderul mondial și un jucător clasat în afara top 30. Anderson se află însă în cel mai bun moment al carierei.
Născuți la nici o lună depărtare unul față de celălalt, cei doi adversari de astăzi au avut parcursuri diferite până în finală. Dacă Nadal i-a avut în jumătatea sa de tablou pe marea majoritate a rivalilor săi prezenți la New York, Anderson a avut parte de o jumătate dezgolită de mari jucători ca urmare a absențelor lui Andy Murray, Novak Djokovic sau Stan Wawrinka. Victorii în fața lui Sam Querrey și Pablo Carreno-Busta l-au adus pe sud-african în fața celei mai mari performanțe a carierei, în timp ce Nadal își poate trece în cont al treilea titlu la US Open și un al 16-lea în total – și este favorit să o facă. Jocul său a devenit tot mai bun pe măsură ce turneul a avansat, iar victoriile sale din sferturile de finală și din semifinale au fost convingătoare.
Finalist la Australian Open și câștigător pe zgura sa preferată de la Roland Garros, Nadal are ocazia joacă astăzi a treia sa finală de Mare Șlem a sezonului, în timp ce Anderson nu se calificase într-un sfert de finală de Mare Șlem decât o singură dată până la acest turneu.
Cei doi jucători s-au întâlnit de patru ori în meciuri directe până acum, spaniolul câștigându-le pe toate. A făcut-o pe zgură în acest an, la Barcelona, iar în 2015 a obținut o victorie în trei seturi în meciul de la Australian Open. Nadal are o ocazie excelentă de a-și extinde palmaresul, însă prezența lui Anderson într-o finală de Mare Șlem aduce cu sine multe necunoscute. Putem asista la o surpriză de proporții?
Ultimul Mare Șlem al anului, US Open, este transmis pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player între 28 august și 10 septembrie. Dragoș Suciu și Cristi Petre vor analiza actorii și meciurile de la US Open în emisiunea Stream Team. Aceasta va fi transmisă pe pagina de Facebook a Eurosport în fiecare vineri de la ora 17:00 pe parcursul turneului.
UPC este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la US Open in Romania in perioada 28 august – 10 septembrie. Canalele Eurosport 1 / HD si Eurosport 2 / HD sunt disponibile pe pozițiile 203 / 160, respectiv 211 / 161 în oferta digitală a UPC Romania.