După două meciuri care au durat, împreună, în jur de două ore și jumătate, Serena Williams și Naomi Osaka s-au calificat într-o finală ce se anunță foarte interesantă la US Open. Tânăra japoneză, calificată în premieră într-un act final de turneu de Mare Șlem, își va înfrunta idolul, care la 36 de ani și după nașterea unei fetițe, a revenit la forma ei cea mai bună. Ne îndoiam că va reuși?
Williams a învins-o extrem de clar pe Anastasija Sevastova, cealaltă semifinalistă, alături de Osaka, aflată în premieră în această fază a unei competiții de asemenea anvergură. După un început în care letona a făcut break în chiar primul game și a luat un avans de 2-0 în primul set, Williams nu a mai cedat decât un singur game tot meciul. Scorul final, 6-3, 6-0, a fost grăitor, iar americanca a reușit să se califice în a doua sa finală de Mare Șlem după nașterea ei complicată.
În cea de-a doua semifinală, Madison Keys nu a reușit să repete performanța sa de anul trecut, ratând calificarea în finală. Asta din cauză că în fața ei s-a aflat o japoneză aflată în forma vieții. Talentul ei este cunoscut de vreme bună, însă Osaka se află la primul turneu în care impresionează cu adevărat și are o șansă uriașă de a-și întâlni modelul – pe Williams.
Australian Open
Simona Halep - Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în turul 2 la Melbourne, de la 12.00 pe Eurosport 1
ACUM O ORĂ
Osaka a salvat patru mingi de break în game-ul al patrulea al meciului, momentul dovedindu-se a fi crucial. Japoneza a câștigat apoi setul fără să mai piardă vreun game, 6-2, salvând însă alte două mingi de break. Ea s-a desprins apoi încă din primele game-uri din setul secund, salvând alte șase mingi de break după ce reușise să câștige pe serviciul advers primul game. Meciul a continuat fără alte oscilații până la 6-4, iar japoneza numărul 19 mondial va juca în finală cu Williams, clasată chiar dedesubtul ei, pe poziția 26.
Ce este sigur este că ambele vor urca locuri importante în clasament după finala de sâmbătă seara.
***
Seria de articole dedicate turneului de la US Open este susținută de Köber.
Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 3 ORE
Australian Open
Australian Open, LIVE BLOG | Cîrstea și Begu, primele românce care intră azi pe teren în turul 2
ACUM 5 ORE