Articol scris de Cezara Paraschiv
Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, întrevede o bună oportunitate pentru Dominic Thiem și Daniil Medvedev, jucători de 26 și, respectiv, 24 de ani, de a se impune la US Open în cazul în care atât deținătorul trofeului - Rafael Nadal, cât și liderul mondial Novak Djokovic vor absenta de la New York. Cei doi au demonstrat deja, chiar și pe un tablou fără absențe notabile, că pot avansa până în finala unui turneu de Mare Șlem, austriacul reușind acest lucru de două ori la Roland Garros și o dată la Australian Open, iar rusul - o dată, la US Open.
https://i.eurosport.com/2018/09/05/2413156.jpg
Roland-Garros
Dominic Thiem - Hugo Dellien - Roland-Garros
IERI LA 12:25
În acest moment, în tenisul masculin toți jucătorii cu titlu de Grand Slam în palmares au trecut de pragul de 30 de ani, ceea ce demonstrează o îmbătrânire clară. Mouratoglou consideră însă că lucrurile se pot schimba la New York în această toamnă.
Cred că mulți jucători vor sări peste turneul de la US Open. Venind din Europa, lor nu li se va cere să stea în carantină în SUA, dar la întoarcere vor fi nevoiți să o facă? În acest caz, cred că mulți nu vor juca. Nadal am auzit că va merge la Roland Garros. Va câștiga, singura întrebare e - împotriva cui?, și-a început expunerea Mouratoglou.

Tennis Exhibition Champions Berlin: Thiem l-a învins pe Berrettini în finala turneului

Dacă Nadal și Djokovic nu vor merge la New York, cred că Medvedev și Thiem au o șansă”, a mai transmis antrenorul francez în vârstă de 50 de ani.

Alegeri diferite pentru Thiem și Medvedev în ultimele luni

Finalist anul trecut la US Open, Daniil Medvedev nu a jucat până în acest moment nici măcar un meci demonstrativ în vreunul dintre multele turnee apărute în perioada de relaxare post-pandemie, alegând o tactică similară cu Nadal sau Serena Williams.
De partea cealaltă, Dominic Thiem a jucat mult, inclusiv la circuitul demonstrativ gândit de Novak Djokovic - controversatul Adria Tour. Austriacul a adunat 26 de partide de simplu disputate începând cu data de 27 mai, având 23 de victorii și doar trei înfrângeri.
https://i.eurosport.com/2020/06/09/2830360.jpg

Serena mai poate câștiga un trofeu de Grand Slam

Patrick Mouratoglou a vorbit și despre situația elevei sale. Convins că jucătorii de top vor fi obligați în cele din urmă să aleagă între Roland Garros și US Open în 2020, cele două turnee fiind programate la interval de trei săptămâni săptămâni, francezul a declarat: “Pentru că nu există restricții de călătorie din Europa spre Statele Unite, eu voi putea merge pentru a fi alături de ea. Cred că mai poate câștiga un turneu de Mare Șlem. Dar va trebui să fie la cel mai bun nivel al ei”.
  • US Open 2020 se joacă în perioada 31 august - 13 septembrie.
  • Roland Garros 2020 va da start-joc în calificări pe 21 septembrie și va ajunge la deznodământ pe 11 octombrie.
Gonet Geneva Open
Dominic Thiem, execuție superbă la Geneva, în meciul cu Marco Cecchinato
17/05/2022 LA 15:35
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14