La doar 16 ani, Coco Gauff se prezintă ca una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului de pe tabloul feminin de la US Open. Gauff spune că joacă "cel mai bun tenis al ei" și visează să dea o mare lovitură la turneul care debutează luni, la Eurosport.
Coco Gauff a luat pe sus lumea tenisului anul trecut, la Wimbledon, unde a reușit să treacă de idolul copilăriei, Venus Williams și a fost eliminată de campioana anului 2019, Simona Halep. Acum, Coco Gauff este pregătită de US Open.
"Cel mai bun lucru este să căștig experiență și să lupt pentru fiecare punct, set și victorie" a spus Gauff care a pierdut în primul tur în fața Mariei Sakkari din Grecia, la Western & Southern Open, care s-a disputat pe arenele de la New York în acest an.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 10 ORE

Coco Gauff a fost eliminat în turul 3 la US OPEN 2019

Credit imagine: Getty Images

Surpriza Coco Gauff

Gauff a ajuns până în semifinale la mijlocul lunii august la Top Seed Open și a reușit să câștige un singur titlu WTA, la Linz, în octombrie anul trecut. După un parcurs spectaculos la Wimbledon, Gauff a fost între favoritele publicului anul trecut la Flashing Meadows, unde s-a oprit în turul trei. Puștoaica de 16 ani a fost eliminată de câștigătoarea din 2018, Naomi Osaka.
Gauff și-a folosit statutul și faima cucerit foarte rapid pentru a-ți exprima opinia fermă în cazul de injustiție socială din Statele Unite. Gauff a participat activ la protestele declanșate de uciderea lui George Floyd.
"Este un sport cu deschidere globală și putem deschide multe minți. Este important ca sportiv să-ți folosească puterea mediatică pentru a-și face auzită vocea. Noi putem contrbui la schimbare și e de datoria noastră să spunem lucrurilor pe nume" a declarat Coco Gauff, care a avut o tragere la sorți grea la New York. Americanca de 16 ani va juca, luni, în primul tur cu Anastasija Sevastova din Letonia.
Meciurile de la US Open vor fi transmise în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.
Australian Open
Dezastru total pentru Osaka, după eliminarea de la Australian Open! Ce loc va ocupa în ierarhia WTA
ACUM 11 ORE
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 12 ORE