Singura jucătoare care are mai multe puncte de apărat decât Simona în perioada următoare este Naomi Osaka. Nipona în vârstă de 21 de ani este campioana en-titre de la US Open, fapt pentru care a primit în clasament nu mai puțin de 2000 de puncte WTA. Chiar dacă a confirmat la cel mai înalt nivel în circuitul feminin de tenis, Osaka nu și-a păstrat constanța, poate și din pricina faptului că i-a fost destul de greu după ce s-a despărțit de antrenorul german, Sascha Bajin, iar în prezent ocupă poziția secundă, la 348 de puncte distanță față de primul loc.
Ashleigh Barty a impresionat în acest sezon, și-a crescut în mod constant nivelul și a cucerit trei titluri până în prezent (Miami, Roland Garros și Birmingham). În următoarele săptămâni, australianca are de apărat 695 de puncte în clasamentul WTA. Barty va încerca fără doar și poate să scoată din mânecă și alți ași și să aibă parcursuri remarcabile pe teren dur.

Concurența crește, vârful de formă reprezină marea miză a sezonului de hard american

Australian Open
Mesajul impresionant al Simonei Halep, la plecarea din Australia
ACUM O ZI
Un alt pericol iminent pe hardul american îl reprezintă olandeza Kiki Bertens, campioana en-titre de la Cincinnati. Bertens a reușit anul trecut să producă un tenis spectaculos, prin intermediul căruia i-a pus o mulțime de probleme și Simonei Halep, pe care a învins-o în ultimul act al competiției americane, asta după ce românca a avut mingi de meci.
Alte două jucătoare la care Simona trebuie să fie atentă în mod excepțional sunt americancele Sloane Stephens și Serena Williams. Sloane, finalista de anul trecut de la Rogers Cup, are cu siguranță o dorință foarte mare pentru a repeta parcursul de anul trecut. Ea are de apărat în clasament 1120 de puncte WTA (585 – Rogers Cup, 105 – Cincinnati, 430 – US Open). Pe de altă parte, o motivație crescută există și în cazul Serenei Williams, care își dorește cu orice preț să egaleze recordul de titluri de Grand Slam deținut încă de australianca Margaret Court, 24 la număr.
În prezent, americanca în vârstă de 37 de ani are 23 de titluri majore în palmares și este finalista de la US Open. În 2018, Serena a cedat în finală în fața japonezei Naomi Osaka. Prin urmare, americanca are de apărat nu mai puțin de 1361 de puncte WTA (1 – San Jose, 60 – Cincinnati, 1300 – US Open).
Australian Open
McEnroe a comentat meciul Halep – Cornet de la Australian Open: "Dacă Simona face asta, va fi bine"
IERI LA 01:37
Australian Open
Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea în optimi de la Australian Open 2022
IERI LA 01:00