Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată clasamentul WTA după US Open 2019. Bianca Andreescu a depășit-o pe Simona Halep

Irina Aldea

Publicat 07/10/2019 la 16:52 GMT+3

Clasament WTA după US Open 2019 | Ultimul turneu de Grand Slam al anului s-a terminat cu victoria impresionantă a Biancăi Andreescu în fața Serenei Williams, scor 6-3, 7-5. Jucătoarea de tenis din Canada a înregistrat în urma acestui rezultat un salt remarcabil în clasamentul WTA.

Bianca Andreescu (US Open 2019)

Credit imagine: Getty Images

Bianca a urcat zece locuri, de pe 15 până pe poziția a 5-a și a depășit-o în drumul ei triumfător și pe Simona Halep, care ocupă acum locul șase.
Noul lider mondial este Asheligh Barty. Australianca în vârstă de 23 de ani a revenit pe cea mai înaltă poziție a ierarhiei WTA grație eliminării japonezei Naomi Osaka în optimile de finală la Flushing Meadows. Sportiva niponă era campioana en-titre și a avut de apărat nu mai puțin de 2000 de puncte.

Cum arată clasametnul WTA după US Open 2019, ultimul turneu de Grand Slam al sezonului

La capătul turneului de Grand Slam de la New York au fost înregistrate câteva modificări importante în clasamentul WTA. Dacă Naomi Osaka a părăsit locul fruntaș și a ajuns până pe poziția a patra, campioana de la Wimbledon, Simona Halep, a coborât două locuri, de pe patru până pe șase, fiind depășită de Elina Svitolina (semifinală la US Open) și Bianca Andreescu (campioană la US Open).
În urmă cu doi ani, România se putea mândri cu o multitudine de jucătoare aflate în Top 100 WTA, iar acum mai avem doar trei reprezentante între primele cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii. Este vorba despre Simona Halep (6 WTA), Sorana Cîrstea (95 WTA) și Irina Begu (99 WTA).
Alte salturi impresionante au fost înregistrate la capătul ultimului turneu de Grand Slam al anului. De pildă, Belinda Bencic a pătruns în Top 10 WTA (de pe 12 până pe 10), Johanna Konta a urcat de pe 16 până pe 11, Qiang Wang de pe 18 până pe 12, Donna Vekic de pe 23 până pe 21, Julia Goerges de pe 30 până pe 25, Magda Linette de pe 53 până pe 45, Ons Jabeur de pe 62 până pe 51, Andrea Petkovic de pe 88 până pe 77, Taylor Townsend de pe 116 până pe 83, Timea Babos de pe 112 până pe 92, Kristie Ahn de pe 141 până pe 93, iar Coco Gauff de pe 140 până pe 106.

Cum arată cursa pentru Turneul Campioanelor 2019. O singură jucătoare s-a calificat deja

În timp ce Bianca Andreescu și Serena Williams au pătruns în Top 5 în cursa pentru Turneul Campioanelor, învingătoarea de la Roland Garros, Ashleigh Barty, a obținut calificarea la competiția finală de la Shenzhen. De altfel, australianca este singura jucătoare calificată până acum la turneul în care doar cele mai bune opt jucătoare ale sezonului își vor face apariția. Barty a acumulat până acum 5476 de puncte, iar bariera de 5445 de puncte a fost trecută cu succes.
Asheligh Barty este urmată în această cursă de campioana de la Wimbledon, Simona Halep, care are în prezent 4792 de puncte, la doar 653 de puncte distanță de calificare la turneul final de la Shenzhen. Campioana en-titre este Elina Svitolina, care anul trecut s-a impus la Singapore în fața americancei Sloane Stephens, scor 3–6, 6–2, 6–2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo