Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De ce a ales Simona Halep să nu participe la US Open 2020

Cristian Mihală

Actualizat 17/08/2020 la 15:29 GMT+3

Simona Halep a ales să nu participe la US Open 2020, o decizie de înțeles, în condițiile pandemiei de coronavirus. Pe lângă riscurile privind sănătatea, campioana noastră pare că a luat hotărârea corectă și din perspectiva sportivă: marea miză e câștigarea Roland Garros.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

"După ce am luat în considerare toți factorii și având în vedere circumstanțele excepționale din această perioadă, am decis că nu voi călători la New York pentru US Open. Am spus mereu că voi pune sănătatea mea pe primul plan în luarea acestei decizii și, de aceea, prefer să rămân să mă antrenez în Europa", a transmis Simona Halep pe contul oficial de Twitter.
Halep s-a gândit la faptul că o călătorie în SUA, acolo unde focarul de COVID-19 a dus la îmbolnăvirea a 5,4 milioane de oameni (170.000 de decese), e extrem de periculoasă. Sportiva noastră s-ar fi expus, în ciuda asigurărilor date de organizatori, dar hotărârea are și o componentă logică, din perspectivă sportivă.

Două săptămâni între US Open și Roland Garros. Simona Halep rămâne în Europa

US Open se termină pe 13 septembrie, astfel că jucătorii de top vor trebui în aproximativ două săptămâni să revină în Europa, să se acomodeze aici și la jocul de zgură, pentru că pe 27 septembrie e programat startul Roland Garros. Halep ar fi avut o misiune foarte complicată din punct de vedere al adaptării, al fusului orar, fiind nevoită să facă un adevărat tur de forță. Campioana noastră, sfătuită și de Cahill, a decis că e mult mai util să se concentreze pe un singur turneu, unde are șanse mari să se impună.
Simona s-a pregătit în ultimele luni doar pe zgură, astfel că după câștigarea turneului de la Praga ar fi trebuit să urmeze o perioadă de adaptare la hard, pe care o evită astfel, prin neparticiparea la Flushing Meadows. Rămânând în Europa, constănțeanca se va antrena tot pe suprafața roșie și va încerca să atingă vârful de formă pentru Roland Garros, unde specialiștii o văd marea favorită. Nici nu ar avea cum să fie altfel, în condițiile în care Simo are trei finale pe zgura pariziană, una câștigată (în ultimul act cu Sloane Stephens).
După 10 ani, Simona Halep nu va fi pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem. Începând cu US Open 2010, constănțeanca s-a aflat pe tabloul principal la fiecare astfel de competiție programată.
US Open e singurul turneu de Grand Slam unde Halep nu a jucat finala. Cea mai bună performanță a româncei e penultimul act, în 2015.

Care sunt jucătoarele care nu vor juca la US Open 2020:

  • Ashleigh Barty (1 WTA)
  • Simona Halep (2 WTA)
  • Elina Svitolina (5 WTA)
  • Bianca Andreescu (6 WTA) - deținătoarea trofeului
  • Kiki Bertens (7 WTA)
  • Belinda Bencic (8 WTA)
  • Qiang Wang (29 WTA) - sfertfinalistă anul trecut
  • Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA)
  • Barbora Strycova (31 WTA)
  • Svetlana Kuznetsova (32 WTA) - campioană în 2004
  • Jelena Ostapenko (42 WTA)
  • Fiona Ferro (45 WTA)
Tabloul masculin va fi lipsit și el de campionul în exercițiu, Rafael Nadal anunțând și el oficial că nu merge la US Open 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo