Compatrioata noastră s-a impus fără emoții în fața Elisei Mertens, numărul 3 mondial în două seturi, 6-2, 7 – 5. Cu această victorie, Halep își ia revanșa, după ce Mertens a învins-o, în 2019, în finala de la Qatar. Halep a câștigat, astfel, al 21-lea titlu din carieră și a urcat pe locul 5 în clasamentul sportivelor cu cele mai multe titluri, aflate încă în activitate.
Una dintre cele mai arzătoare întrebări despre Simo e legată de prezența la US Open, turneu care e deja vitregit de prezența lui Ash Barty, dar și a altor vedete din tenisul mondial, din cauza problemelor legate de coronavirus. Simona Halep a păstrat misterul în jurul deciziei ei, dezvăluind că luni va lua o hotărâre finală.
"Mâine voi lua o decizie. Acum e prea devreme să vă spun. Vreau să mă bucur de această victorie, apoi mă voi gândi la US Open", a spus Halep, pentru ca apoi să vorbească despre cât de bine s-a simțit în capitala Cehiei, deși nu a etalat tenisul său de tip "A": "A fost una dintre cele mai frumoase săptămâni din viața mea, chiar dacă nu am fost la cel mai ridicat nivel. M-am bucurat enorm să fiu din nou pe teren, după o perioadă atât de lungă de pauză".
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38

Halep a gratulat-o pe Mertens

În privința meciului propriu-zis, Simona a vorbit frumos despre Mertens, care impresionează mereu prin viteza sa și prin accelerările de care e capabilă în momentele cheie.
"Elise e o opozantă grozavă, e mereu greu să joc împotriva ei. E atât de rapidă, lovește mingea din urcare. Dar am luptat, am fost foarte puternică mental și am reușit să câștig", a mai spus Halep.
3-1 era scorul întâlnirilor directe Halep - Mertens. Românca s-a impus în toate cele trei dispute în care a ieșit victorioasă în minimum de seturi (Madrid, Roland Garros și, anul acesta, la Australian Open). Singurul succes al lui Mertens a venit în finala de la Qatar, anul trecut, când belgianca a trecut de campioana noastră cu 3-6, 6-4, 6-3, după o revenire spectaculoasă.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02