Tenis
US Open

Organizatorii US Open iau în calcul o variantă istorică: mută turneul de la Flushing Meadows

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Rafael Nadal - US Open

Credit imagine: Imago

DeCristian Mihala
25/04/2020 la 11:19

Organizatorii de la US Open sunt pe cale să ia o decizie istorică, pentru ca turneul de la Flushing Meadows (programat în perioada 31 august - 13 septembrie) să se poată desfășura. Competiția ar putea avea loc la Indian Wells.

Sezonul de tenis a fost oprit în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus. Țările au intrat în stare de urgență și au introdus măsuri restrictive pentru a opri răspândirea virusului.

Wimbledon a fost anulat pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial, în timp ce Roland Garros a fost mutat în luna septembrie. Nu va mai avea loc cu siguranță niciun turneu până cel puțin la jumătatea lunii iulie.

US Open

Cum arată clasamentul WTA după US Open 2019 | Bianca Andreescu a depășit-o pe Simona Halep

30/09/2019 LA 10:41

USTA, organizatorii US Open, au anunțat că momentan continuă să spere la o desfășurare în condiții normale a turneului în perioada 31 august - 13 septembrie. Însă Statele Unite este țara cel mai puternic afectată din lume, cu mai bine de un sfert din cazurile pozitive existente la nivel global. Situația din New York e foarte complicată, astfel că, potrivit Live Tennis, cei care se ocupă de bunul mers al turneului iau în calcul o variantă inedită: să mute turneul la Indian Wells.

Competiția din California dispune de suficiente baze, complexul fiind unul impresionant, astfel că din punct de vedere al organizării nu vor fi probleme. În plus, COVID-19 nu s-a răspândit atât de puternic în acea zonă, astfel că alternativa pare una viabilă, dacă lucrurile în New York nu se vor îmbunătăți sensibil în perioada următoare.

Flushing Meadows, spital pe timp de pandemie

Complexul de la Flushing Meadows care găzduiește turneul de Grand Slam de la US Open în fiecare an a fost transformat în spital pe perioada pandemiei de coronavirus.

O bună parte a Billie Jean King National Tennis Center din Flushing Meadows a devenit un spital temporar cu 350 de paturi pentru tratamentul bolnavilor care nu suferă de COVID-19. Această măsură s-ar putea totuși modifica în cazul în care numărul pacienților infectați va crește semnificativ.

Lucrările de transformare a unor spaţii indoor în spital au început din primele zile ale acestei luni. În plus, arena Louis Armstrong a fost transformată în cantină pe perioada pandemiei de coronavirus. Această încăpere primește zilnic peste 25,000 de pachete cu mâncare. Aceste meste vor ajunge la echipajele medicale din New York și la familiile vulnerabile din oraș.

"Suntem aici să ajutăm, nu încape în discuţie altceva. New York este casa noastră, suntem cu toţii împlicaţi în asta, împreună", a declarat un purtător de cuvânt al federaţiei americane, USTA, proprietara bazei. New York este statul cel mai afectat din SUA de răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

US Open

Bianca Andreescu, după US Open 2019 | Strada care-i va purta numele în Mississauga

30/09/2019 LA 10:40
US Open

De ce (nu) se bucură românii pentru Bianca Andreescu, triumfătoare în finala US Open 2019

30/09/2019 LA 10:38
Subiecte asemănătoare
TenisUS Open
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 10 ORE

Ultimele videoclipuri

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

00:03:29

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe