Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România pornește cu șapte reprezentante în calificări la US Open 2019

Irina Aldea

Publicat 07/10/2019 la 16:43 GMT+3

Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, începe în mod oficial azi, cu meciurile din calificări (19-23 august), iar România aliniază la start nu mai puțin de șapte reprezentante în faza preliminară. Turneul major de la New York va fi transmis în direct pe Eurosport, dar și pe Eurosport Player.

Final US Open estadio

Credit imagine: Getty Images

Irina Begu, Patricia Țig, Ana Bogdan, Gabriela Ruse, Irina Bara, Jaqueline Cristian și Alexandra Cadanțu vor încerca în cele cinci zile de calificare să obțină un loc pe tabloul principal al ultimului turneu de Grand Slam al anului, însă niciuna nu va avea o misiune facilă. Cele mai mare speranțe sunt date de Irina Begu, favorită numărul 3 în calificări, Patricia Țig, favorită nr. 26, și Ana Bogdan, favorită nr. 28.

Ce adversare vor întâlni româncele din calificări

Prima care va intra în concurs, Irina Begu (locul 92 WTA), o va întâlni în turul inaugural la New York pe Pemra Ozgen (Turcia, 183 WTA, 0-0 la întâlnirile directe). Partida dintre cele două jucătoare este programată să înceapă luni seara de la ora 18.00, ora României. Cea de-a doua jucătoare care va debuta la Flushing Meadows este Patricia Țig (137 WTA), care se va duela în primul tur cu rusoaica Valeria Savinykh (179 WTA, 0-0 la întâlnirile directe). Meciul lor va începe în jurul orei 19.30, ora României. În prima zi de concurs vom avea parte și de un duel 100% românesc, cel dintre Gabriela Ruse (178 WTA) și Alexandra Cadanțu (256 WTA, 0-2 la întâlnirile directe), ele urmând să debuteze în jurul orei 22.30, ora României.
În cea de-a doua zi de concurs la US Open (marți, 20 august), România va avea trei jucătoare în competiție. Irina Bara (192 WTA) o va întâlni pe foarte experimentata Kirsten Flipkens (Belgia, 109 WTA, 0-0 la întâlnirile directe), Jaqueline Cristian (206 WTA) o va înfrunta pe jucătoarea iberică Georgina Garcia-Perez (223 WTA, 0-0 la întâlnirile directe), iar Ana Bogdan (147 WTA) o va înfrunta pe americanca Bethanie Mattek-Sands (436 WTA, 1-0 la întâlnirile directe).

România, cu cinci reprezentanți pe tabloul principal la US Open 2019

În schimb, pe tabloul principal vom avea prezenți cinci sportivi, doar unul singur în proba de simplu masculin. Simona Halep (favorita numărul 4), Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Marius Copil sunt cei care vor lua startul în competiția programată în perioada 26 august – 8 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo