Getty Images

Simona Halep, eliminată în turul doi la US Open 2019! Românca a fost învinsă de Taylor Townsend

Simona Halep, eliminată în turul doi la US Open 2019! Românca a fost învinsă de Taylor Townsend

30/09/2019 la 12:37Actualizare 07/10/2019 la 16:48

Simona Halep, a patra favorită a competiției la US Open, a fost eliminată încă o dată prematur de la ultimul turneu de Grand Slam al sezonului, de data aceasta în turul doi. Jucătoarea noastră a cedat la capătul unei lupte fantastice, care a avut la un moment dat potențialul unei povești frumoase, în prim-plan fiind o revenire de excepție, însă Taylor Townsend s-a impus până la urmă.

6-2, 3-6, 6-7 (4), după două ore și șase minute de joc. Dacă meciul a fost spectaculos pentru orice fan neutru al tenisului, statistica partidei este cu adevărat impresionantă, asta pentru că americanca a avut 106 veniri la fileu, dintre care 64 de lovituri convertite în puncte. În plus, Townsend a comis mai multe greșeli neforțate, 42 la număr, față de 23 ale Simonei.

Taylor Townsend, tenisul old school și strategia pe care a ales-o pentru a-și procura șanse

Un match-up care părea pe hârtie abordabil, ba chiar favorabil pentru Simona, a fost complet contrazis pe teren de Taylor Townsend, care a pregătit alături de ‎antrenorul ei, Donald Young Sr, tactica perfectă pentru un duel cu o adversară de calibrul Simonei. Veniri exagerat de multe la fileu, seriviciu-voleu, joc agresiv, încercarea constantă de a împinge adversarul în spatele liniei de fund și loviturile în forță au dictat o victorie uriașă a jucătoarei din SUA, care înregistrează astfel primul ei succes în fața unei sportive din Top 10 WTA.

Descris de către Brad Gilbert “old school”, tenisul americancei a fost eficient, iar Simona nu a putut găsi în timp util o soluție câștigătoare. Passing-shot-ul a reprezentat o lovitură care a reușit să contracareze prea puțin în fața asediului insistent al adversarei la fileu. Interesant este faptul că fostul lider mondial din WTA nu a încercat și varianta lobului. Poate ar fi funcționat? Nu putem ști, cel puțin deocamdată.

Mingea de meci ratată și anularea "derbiy-ului" românesc cu Sorana Cîrstea din turul trei

După ce a salvat două mingi de meci la 4-5 în setul decisiv, Simona a revenit spectaculos și și-a procurat propriul punct de meci la 6-5. Nu a reușit să-l convertească, Taylor Townsend a fost admirabilă din punct de vedere mental în acel moment și a trimis partida în tiebreak. La a treia minge de meci, la 6-4, Townsend nu a mai ezitat, a încheiat duelul din turul al doilea și a anulat o partidă 100% românească în turul al treilea. În continuare, Townsend va evolua împotriva Soranei Cîrstea, singura româncă rămasă în competiție pe tabloul de simplu feminin.