6-2, 3-6, 6-7 (4), după două ore și șase minute de joc. Dacă meciul a fost spectaculos pentru orice fan neutru al tenisului, statistica partidei este cu adevărat impresionantă, asta pentru că americanca a avut 106 veniri la fileu, dintre care 64 de lovituri convertite în puncte. În plus, Townsend a comis mai multe greșeli neforțate, 42 la număr, față de 23 ale Simonei.

Taylor Townsend, tenisul old school și strategia pe care a ales-o pentru a-și procura șanse

Un match-up care părea pe hârtie abordabil, ba chiar favorabil pentru Simona, a fost complet contrazis pe teren de Taylor Townsend, care a pregătit alături de ‎antrenorul ei, Donald Young Sr, tactica perfectă pentru un duel cu o adversară de calibrul Simonei. Veniri exagerat de multe la fileu, seriviciu-voleu, joc agresiv, încercarea constantă de a împinge adversarul în spatele liniei de fund și loviturile în forță au dictat o victorie uriașă a jucătoarei din SUA, care înregistrează astfel primul ei succes în fața unei sportive din Top 10 WTA.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Meci epic între Alcaraz şi Berrettini. Halep şi Ruse, eliminate la dublu
ACUM 5 MINUTE
Descris de către Brad Gilbert “old school”, tenisul americancei a fost eficient, iar Simona nu a putut găsi în timp util o soluție câștigătoare. Passing-shot-ul a reprezentat o lovitură care a reușit să contracareze prea puțin în fața asediului insistent al adversarei la fileu. Interesant este faptul că fostul lider mondial din WTA nu a încercat și varianta lobului. Poate ar fi funcționat? Nu putem ști, cel puțin deocamdată.

Mingea de meci ratată și anularea "derbiy-ului" românesc cu Sorana Cîrstea din turul trei

După ce a salvat două mingi de meci la 4-5 în setul decisiv, Simona a revenit spectaculos și și-a procurat propriul punct de meci la 6-5. Nu a reușit să-l convertească, Taylor Townsend a fost admirabilă din punct de vedere mental în acel moment și a trimis partida în tiebreak. La a treia minge de meci, la 6-4, Townsend nu a mai ezitat, a încheiat duelul din turul al doilea și a anulat o partidă 100% românească în turul al treilea. În continuare, Townsend va evolua împotriva Soranei Cîrstea, singura româncă rămasă în competiție pe tabloul de simplu feminin.
Australian Open
Danka Kovinic, mesaj "războinic" înainte de duelul cu Halep, la Australian Open. Promisiunea făcută
ACUM 10 MINUTE
Tenis
Ora de start la meciul Simona Halep – Danka Kovinic, în al treilea tur la Australian Open 2022
ACUM 2 ORE