Getty Images

Sorana Cîrstea cedează și ea la US Open 2019 în fața americancei Taylor Townsend

Sorana Cîrstea cedează și ea la US Open 2019 în fața americancei Taylor Townsend

30/09/2019 la 12:37Actualizare 07/10/2019 la 16:49

Sorana Cîrstea și-a luat și ea rămas bun de la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Jucătoarea de tenis din Târgoviște era ultima reprezentantă a României pe tabloul de simplu feminin la Flushing Meadows, însă a cedat în fața tenisului atipic practicat cu mult entuziasm de către Taylor Townsend, care a făcut o victimă de renume în runda secundă, pe Simona Halep.

Cu Sorana, americanca a avut o misiune mai ușoară. S-a impus după o oră și 27 de minute de joc, scor 7-5, 6-2, fără a schimba tactica pe care a folosit-o pentru a o eliminat pe favorita numărul 4, Simona Halep. Aceleași veniri repetate la fileu, aceeași agresivitate în joc și mult entuziasm, astfel că Townsend se califică pentru prima dată în faza optimilor de finală la un turneu major (Australian Open - primul tur, Roland Garros – turul trei, Wimbledon – turul doi, US Open – turul 4).

Taylor Townsend, cifre impresionante în ultimele două partide

Poate un lucru și mai interesant decât că a ajuns până aici este faptul că a pornit din calificări. Ea le-a învins pe rând pe Kostic, Cepede, Stojanovic, Kozlova, Halep și Cîrstea, iar pentru un loc în sferturile de finală se va lupta cu Bianca Andreescu. Sportiva din Canada a trecut în turul al treilea de Caroline Wozniacki, locul 19 WTA, scor 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute de joc.

Dacă în partida cu Halep a venit la fileu de 106 ori, câștigând 64 de puncte, nici în meciul cu Sorana nu s-a lăsat mai prejos. Americanca în vârstă de 23 de ani a urcat la fileu de 75 de ori, deci în total de 181 de ori, câștigând aproximatic 60% din puncte. În plus, în meciul din turul al treilea a reușit să-și treacă în cont și cinci ași, față de 0 din partida cu Halep.

România, fără niciun reprezentant pe tablourile de simplu

În urma înfrângerii încasate de Sorana în turul al treilea la Flushing Meadows, România nu mai are jucătoare pe tabloul feminin de simplu. Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în runda inaugurală, iar Simona Halep și Ana Bogdan au părăsit competiția în turul secund.

Pe de altă parte, Marius Copil a fost și el eliminat în turul doi de către francezul Gael Monfils, scor 3-6, 2-6, 2-6, după doar o oră și 25 de minute de joc. Arădeanul trecuse în primul tur de un alt francez, Ugo Humbert, scor 6-3, 5-7, 7-6, 4-6, 6-1, după patru ore și 18 minute. Totuși, Copil continuă în competiția de dublu alături de Nick Kyrgios. Cei doi i-au învins în primul tur pe Daniell/Skupski, urmând ca în runda secundă să dea peste favoriții numărul 16, Marach/Melzer.

US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al sezonului 2019, poate fi urmărit în direct pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player în perioada 26 august – 8 septembrie.