Descalificat de la US Open 2020, Djokovic s-a adunat şi a avut un an de excepţie. Sârbul a câştigat toate turneele de Grand Slam din acest an, iar acum Marele Şlem pare doar o formalitate. Asta pentru că principalii săi rivali din carieră, Federer şi Nadal, nu vor fi prezenţi la New York.

Djokovic vs ...Djokovic, la US Open 2021

Acest lucru nu va conta foarte mult, crede Justine Henin, care a explicat de ce cei doi titani nu ar fi fost o ameninţare pentru numărul 1 mondial, chiar dacă ar fi evoluat la US Open.
Tenis
"Nu mi-am imaginat asta niciodată!" Tsitsipas, despre problemele cu care s-a confruntat în 2021
IERI LA 08:00
"Nu cred că va conta pentru Nole, el ştia că Rafa şi Roger nu sunt la capacitate maximă şi nu cred că se temea de ei. Bineînţeles, Rafa e Rafa şi poate veni la un Grand Slam şi să evolueze astfel încât să facă diferenţa. Dar era greu să câştige US Openul anul acesta, ştie foarte bine că pentru asta avea nevoie de meciuri în picioare şi de meciuri în SUA, pentru acomodare. Ar fi fost imposibil pentru el să fie în formă maximă. Ştie că Nole e într-o formă incredibilă şi are încredere totală în propriile forţe, chiar şi după Jocurile Olimpice. Djokovic nu trebuie să se concentreze pe adversari, ci pe jocul său, trebuie să fie atent la ce se întâmplă în mintea sa", a eplicat Henin, citată de tennisworldusa.org.
În absenţa lui Nadal şi Federer, Djokovic va avea principalii adversari în Tsitsipas, Medvedev şi Zverev. Toţi trei sunt în formă excelentă, calificându-se în semifinalele turneului de la Cincinnati.
US Open se desfăşoară în perioada 30 august - 13 septembrie şi toate meciurile importante pot fi urmărite pe Eurosport şi Eurosport Player.
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
IERI LA 06:39
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16