Emma Răducanu a câștigat turneul de la US Open, după ce a învins-o pe Leylah Fernandez în ultimul act de la New York, scor 6-4, 6-3. La doar a doua participare într-un Grand Slam, Emma Răducanu a uimit o lume întreagă, fiind prima jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu major. De asemenea, jucătoarea cu origini în România a impresionat și prin modul în care a jucat pe parcursul turneului, câștigând partidele de la Flushing Meadows fără să piardă vreun set.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52

Andy Murray, impresionat de Emma Răducanu

Andy Murray, ultimul britanic care a ridicat deasupra capului un trofeu major în tenis, a câștigat, la fel ca Emma Răducanu, primul său turneu de Grand Slam la New York.
Fostul număr 1 mondial a fost impresionat de prestația jucătoarei de 18 ani de la turneul american, în condițiile în care US Open a fost abia al doilea turneu de Grand Slam al Emmei:
"A fost incredibil ce a reușit acolo. Nu cred că e o surpriză pentru oamenii implicați în tenisul britanic, știam că este extrem de bună. Ea nu a concurat prea mult în ultimele 18 luni din cauza școlii și a coronavirusului, dar cred că la Wimbledon a văzut toată lumea cât de bună poate să fie.
Am petrecut puțin timp cu ea la antrenamente, dar ne antrenam aproape unul de celălalt și am urmărit-o și este evident cât de bună este. Dar ce a făcut la New York este cu adevărat special, un impuls uriaș pentru tenisul britanic. Sper să dea oportunitatea autorităților să profite de acest lucru și să atragem mai mulți copii către sport. E incredibil ce a făcut și o oportunitate uriașă pentru tenisul britanic", a spus Andy Murray, cel care se află zilele acestea în Franța, la Rennes, unde participă la un turneu challenger.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44