Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ar putea noua generație să dea peste cap calculele pentru US Open?! Ce spune Mats Wilander

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 27/08/2021 la 18:38 GMT+3

Djokovic rămâne în continuare numele spus de specialiștii în tenis atunci când vine vorba despre marele câștigător al turneului de la US Open, însă nici lista potențialilor adversari de temut nu este de neglijat.

Casper Ruud (Foto: US Open)

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Timeea Franțescu
Chiar dacă Djokovic este într-o formă de excepție, Mats Wilander, fostul campion de la US Open, crede că sârbul ar putea fi pus în dificultate de unul dintre jucătorii noii generații. Exceptând liderul mondial, Wilander nu vede turneul dominat de altcineva în afară de tinerii sportivi, precum Zverev, Rublev, Medvedev, Tsitsipas sau Berrettini, jucători care au armele necesare pentru a sta chiar și în calea lui lui Novak.
"Nu cred că va câștiga cineva în afară de Medvedev, Zverev, Tsitsipas, Berrettini, Rublev sau Djokovic. Principalul favorit este clar Novak Djokovic, însă, cred că este o șansă mare ca un alt jucător să câștige US Open. Cine este acesta? Nu știu, ar putea fi Sascha Zverev, Tstsipas sau Medvedev. Știu că Novak este un specialist pe această suprafață, dar nu îi mai este la fel de ușor să joace aici pentru că îl solicită mai mult fizic", a spus fostul campion.

"Sunt peste 25 de jucătoare care pot câștiga"

Dacă în ceea ce privește turneul băieților, potențialii campioni sunt ușor de numit, tabloul feminim este o adevărată provocare pentru cei ce trebuie să aleagă un posibil câștigător. Mats Wilander o vede pe Osaka favorită principală la cucerirea trofeului, însă nu este prea încrezător în succesul niponei, fiind multe alte jucătoare care îi pot sta în cale. Tot cineva din noua generație are șansele cele mai mari de a opri liderul mondial, Coco Gauff fiind una dintre sportivele de temut de la această ediție a turneului.
"Cred că Naomi Osaka este favorita principală la cucerirea trofeului, mai ales acum că a mai trecut peste probleme legate de conferința de presă. Mai sunt și alte jucătoare bune, Coco Gauff va fi un adevărat pericol în acest turneu, au șanse și jucătoarele cehe- Krejicova, Kvitova, Pliskova, Muchova, se află multe sportive periculoase pe tabloul feminin. Sunt 25 de jucătoare care pot câștiga US Open și poate mai mult de 25 care le pot învinge pe Naomi Osaka și Coco Gauff. Turneul este deschis, e greu să ghicești", susține Wilander.
Toate meciurile sunt transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player, fără reclame sau întreruperi. Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo