Emma Răducanu a scris istorie la Flushing Meadows, fiind prima sportivă din istorie care vine din calificări și câștigă un turneu de Grand Slam. Din păcate pentru sportiva de 18 ani, Ion Răducanu, tatăl ei şi mama Renee nu au putut fi prezenţi la New York, pentru finală. În SUA sunt restricții de călătorie pentru persoanele care vin din Spațiul Schengen, Regatul Unit sau Irlanda, iar pentru a ajunge în State e nevoie de o aprobare specială. Aceasta trebuie făcută din timp, dar, cum nimeni nu se aştepta ca Emma să aibă un asemenea parcurs, nimeni nu a făcut vreun demers în această direcţie.
Adolescenta l-a avut lângă ea pe antrenorul Andrew Richardson, dar Daily Mail a descoperit că cel care a avut un rol esențial în a ține-o pe sportivă cu picioarele pe pământ a fost Benjamin Heynold. Un fost copil minune al tenisului din Anglia, acesta a abandonat pentru moment sportul alb, preferând să studieze în SUA. A profitat de Flushing Meadows pentru a se vedea cu Emma și i-a promis acesteia că va fi alături de ea și o va susține și sfătui cât e în turneu. Din fericire pentru Răducanu, a stat mai mult de două săptămâni și jumătate în New York, iar Benjamin a încurajat-o permanent, transmițându-i energie pozitivă și determinând-o să creadă că poate câștiga orice meci.
CITEȘTE ȘI:
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52
FOTOGRAFIA CU CARE EMMA RĂDUCANU A ADUNAT PESTE 500.000 DE LIKE-URI DINTR-UN "FOC"!
"NU E LIPSĂ DE RESPECT PENTRU ROGER ȘI RAFA!" MEDVEDEV, PROVOCAT SĂ EXPLICE DE CE CREDE CĂ NOVAK DJOKOVIC E "THE GOAT"

Heynold și Răducanu, prietenia care a depășit bariera distanței și timpului

Heynold a postat după succesul Emmei Răducanu de la Flushing Meadows o imagine de când cei doi erau doi copii care visau să ajungă în top, ca tenismeni. Mesajul dedicat sportivei care a schimbat pentru totdeauna fața tenisului a fost sugestiv: "Istorie".
https://i.eurosport.com/2021/09/15/3218805.png
Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară în 2010, jucând împreună la turnee peste tot în Marea Britanie și reușind să intre în lotul Marii Britanii.
Anii au trecut, relația de prietenie dintre ei a devenit tot mai puternică, iar în 2017 au jucat împreună pentru prima oară în fața luminii reflectoarelor, când au participat la "Royal Albert Hall".
Doar că, odată cu startul liceului, căile celor doi s-au despărțit. Emma a rămas în Regat pentru a-și termina studiile și a se dedica tenisului, în timp ce Heynold a făcut un pas în spate de la cariera de profesionist, axându-se exclusiv pe șccoală. El a mers în SUA pentru a studia, după ce în prealabil învățase în Anglia la "Școala americană", acolo unde un an de studiu costă peste 20.000 de lire. Nu a fost o problemă pentru familia lui, tatăl său, fiind director de bancă.
https://i.eurosport.com/2021/09/15/3218807.png
În ultimii ani, cei doi prieteni s-au văzut tot mai rar, dar au ținut permanent legătura. La US Open, Benjamin i-a fost alături sportivei de 18 ani, fiind un adevărat "stâlp" și oferindu-i sfaturi prețioase înainte de fiecare partidă.
Începând de luni, Emma Răducanu a devenit cel mai bine clasată jucătoare britanică, urcând până pe locul 23 WTA graţie succesului de la US Open. Ea este cea mai tânără laureată a unui turneu major, după rusoaica Maria Şarapova, învingătoare la Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani.
https://i.eurosport.com/2021/09/15/3218803.png
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44