Daniil Medvedev l-a învins în trei seturi pe Novak Djokovic, scor 6-4, 6-4, 6-4, în finala US Open 2021. Meciul a fost la discreția rusului în acest an, care l-a dominat pe Novak Djokovic din toate punctele de vedere. Jucătorul sârb a jucat poate cel mai important meci al carierei, dar per total a făcut una din cele mai slabe finale de Grand Slam.
La finalul partidei, Boris Becker a declarat că Djokovic a pierdut pentru că nu a reușit să-și stăpânească emoțiile. Expertul Eurosport a punctat evoluția foarte bună a lui Medvedev de pe tot parcursul acestei ediții a US Open și s-a arătat convins că rusul va reuși să câștige multe titluri de Grand Slam.
"Daniil Medvedev a meritat să câștige turneul. El a fost cel mai bun jucător în aceste două săptămâni și a pierdut doar un set în total pe drumul către primul său Grand Slam.
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 15 ORE
Pentru Novak Djokovic, a fost un meci prea dificil astăzi. Nu a fost capabil mental să-și controleze emoțiile. A vrut să scrie istorie. A vrut să devină cel mai de succes jucător de Grand Slam din toate timpurile. Nu a vrut să devină unul dintre cei mai buni, a vrut să fie cel mai bun. Și ar fi reușit asta cu o victorie aici.
Sunt convins că Daniil va câștiga mai multe turnee de Grand Slam de acum încolo. Pentru mine este cel mai bine pregătit din tânăra generație. Știe să câștige, știe să se pregătească pentru meciurile mari. E greu să-l învingi pentru că nu devine agitat sau nervos. Ăsta este un avantaj pe care îl are în fața lui Tsitsipas sau Zverev", a declarat Boris Becker.
TOP 5 CELE MAI FRUMOASE PUNCTE DIN FINALA MASCULINĂ A US OPEN 2021
La rândul său, Alex Corretja a explicat de ce Daniil Medvedev a triumfat în fața lui Novak Djokovic, câștigând primul său titlu de Grand Slam.
"Astăzi a fost total convins că poate câștiga. În prima finală de Grand Slam, împotriva lui Rafael Nadal, și-a zis: 'Ok, hai să vedem ce se întâmplă'. Anul acesta, împotriva lui Novak, nu cred că era sigur că s-ar putea opune jocului lui Djokovic, dar astăzi a ieșit pe teren crezând că este ziua lui și de aceea cred că a câștigat.
Daniil a fost atât de concentrat, atât de precis. Când joci împotriva cuiva ca Djokovic nu poți pierde niciun serviciu, ar însemna foarte mult. Precizia sa a fost perfectă. Aceasta a fost una dintre chei. Novak a fost bulversat în prima parte a meciului, reacția lui Medvedev a fost total neașteptată și totul s-a schimbat în partidă", a adăugat expertul Eurosport.
MEDVEDEV S-A ÎNCHINAT ÎN FAȚA LUI DJOKOVIC: "PENTRU MINE, TU EȘTI CEL MAI MARE JUCĂTOR DIN TOATE TIMPURILE"

Reacția lui Dominic Thiem după finala masculină de la US Open

La finalul partidei, campionul din 2020 al US Open a vorbit pentru Eurosport despre finala din acest an. Dominic Thiem a analizat prestațiile celor doi finaliști și a punctat că presiunea și-a spus cuvântul în cazul lui Djokovic, în timp ce Medvedev a fost într-o formă foarte bună, meritând victoria.
"Lui Medvedev nu i-a păsat de nimic. A jucat senzațional de la început până la sfârșit, nu a făcut nimic prost tot meciul și pe deasupra a trimis mingi câștigătoare la dreapta și la stânga lui Djokovic. În plus, a servit foarte bine. A meritat pe deplin să câștige trofeul. După pauza din primul set, a obținut imediat elanul de partea lui și apoi a jucat la un nivel constant, foarte ridicat.
Pe de altă parte, ați putut vedea presiunea sub care a fost Novak Djokovic, mai ales la ultimul schimb, când era în lacrimi. Am văzut ce se întâmpla în el și ceea ce acumulase în ultimele săptămâni și luni. Asta este pur și simplu inuman.
Nu-l știu pe el atât de bine, dar cred că are o inimă foarte bună și a meritat dragostea întregului public de aici. Nu trebuie să mai vorbim despre realizările sale sportive", a declarat Dominic Thiem în exclusivitate pentru Eurosport.
Tenis
Djokovic, văzut ca favorit incontestabil la Australian Open: "E în continuare numărul 1 pentru mine"
ACUM 16 ORE
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
ACUM O ZI