Emma Răducanu se luptă în această noapte, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, cu Maria Sakkari pentru un loc în finala US Open. Înaintea partidei, sportiva cu origini românești a fost analizată de Alexandra Dulgheru, care a vorbit despre prestațiile pe care tânăra de doar 18 ani le-a avut la Flushing Meadows, unde s-a calificat în semifinalele ultimului turneu de Grand Slam al anului fără a pierde vreun set.
Dulgheru, fost număr 26 WTA, a spus că Emma Răducanu a câștigat foarte multă încredere, motiv pentru care nu simte nici oboseală fizică, nici mentală.
"Emma a surprins pe toată lumea. Eu am văzut-o foarte puțin la Wimbledon. Mi s-a părut că e foarte bine pregătită fizic, fâșneață, foarte iute, cu lovituri curate. Îmi place cum accelerează loviturile, îmi dă siguranță. Nu are stilul de lovituri plate, drepte, ca multe jucătoare, ci învârte frumos mingea pe finalul loviturii.
Roland Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea de la Roland Garros de Aliaksandra Sasnovich
IERI LA 11:32
Mă impresionează pentru că e foarte bine pregătită fizic, foarte bine antrenată pe scheme de joc. Mi se pare foarte matură în gândire pentru 18 ani. Se vede că jocul ei este foarte bine tacticizat și tehnic. Cel mai și cel mai mult îmi place că, fiind așa tânără, vine cu poftă de joc, se vede că se bucură să joace tenis. Nu e stresată de puncte, de apărarea punctelor, nu e stresată de circumstanțe. Joacă degajat, joacă frumos, îmi place.
Cred că poate să meargă până la cap, la ce a arătat până acum. A doborât recorduri și a ajuns în semifinale venind din calificări. N-a pierdut niciun set și asta mi se pare fantastic. De obicei, obosești fizic, obosești mental. Într-adevăr, când ești tânăr lucrurile acestea se resimt mai greu. Când am văzut-o, am trăit sentimentul pe care l-am avut la Varșovia, când am câștigat prima oară. Știu ce înseamnă să fii pe un val de tinerețe și un val nebun de încredere, să simți, efectiv, că orice se întâmplă pe teren, tu ai soluții și te simți invincibilă", a declarat Alexandru Dulgheru, potrivit GSP.

"Emma Răducanu poate deveni nume greu în WTA"

Jucătoarea de tenis a vorbit și despre partida din această noapte, prezentând avantajele celor două sportive, și a adăugat că Emma Răducanu are șanse mari de a ajunge în top 10 WTA.
"O să fie un meci foarte disputat cu Sakkari. Amândouă joacă agresiv, ambele sunt în formă, foarte concentrate, cu foame de a câștiga. Cred că Sakkari are un avantaj, e mai solidă fizic. Este un pic mai experimentată și se ține scai, știe să lupte. Va fi un meci strâns, e greu de dat un pronostic.
La ce tenis a arătat, cred că da, Emma poate deveni nume greu în WTA. E abia la început. A avut un debut fulminant, exploziv, dar nimeni nu trebuie să se aștepte că va face ceva extraordinar la fiecare turneul pe care îl va juca. La cât de completă este, cred că are șanse mari să ajungă Top 10. Totuși, este foarte tânără, o să aibă mult de muncă pentru a ajunge acolo, dar are tot ce-i trebuie pentru a o face", a spus Dulgheru.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul 2 la Roland Garros! Sasnovich, victorie în 3 seturi
IERI LA 11:24
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51