Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Ce va face diferența în semifinala Djokovic - Zverev de la US Open în opinia lui Boris Becker

Bianca Dumitru

Publicat 09/09/2021 la 18:12 GMT+3

Novak Djokovic și Alexander Zverev se vor înfrunta vineri după-amiază în semifinalele US Open. Înaintea duelului, fostul tenismen Boris Becker a vorbit despre strategia liderului ATP, dar și despre șansele germanului de a-l învinge pe Djokovic.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic și Alexander Zverev se vor întâlni în semifinalele US Open, la aproximativ o lună și jumătate de la meciul direct disputat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde germanul s-a impus în 3 seturi, scor 6-1, 3-6, 1-6.
Înaintea partidei, programată vineri, de la ora 22:00, pe arena Arthur Ashe, Boris Becker a analizat duelul, spunând că Zverev va fi ambiționat de dorința de a câștiga primul trofeu de Grand Slam din carieră, dar și că Djokovic are propria motivație, aceea de a scrie istorie, câștigând al 21-lea titlu de Mare Șlem și realizând Grand Slam-ul calendaristic.
"Nu poți urmări doar turneul actual. Tenisul nu funcționează așa. Trebuie să ții cont întotdeauna și de ceea ce s-a întâmplat în trecut. Novak Djokovic joacă pentru istoria tenisului și a sportului, în timp ce Zverev încearcă să câștige primul său turneu de Grand Slam. Asta va juca întotdeauna un rol important.
Zverev a pierdut doar un set la această ediție a US Open, dar aceste detalii vor avea un rol secundar în întâlnirea directă dintre cei doi din semifinale", a declarat Boris Becker pentru Eurosport.

"Djokovic intră în meci după 90 de minute!"

Djokovic s-a impus în 4 seturi în fața lui Matteo Berrettini, ceea ce înseamnă că sârbul de 34 de ani a pierdut primul set în ultimele trei meciuri pe care le-a jucat pe drumul spre semifinale. De cealaltă parte, Zverev, campion olimpic la Tokyo, a cedat un singur set la această ediție a US Open, ajungând la 16 victorii consecutive în această vară.
Fost antrenor al liderului ATP, Boris Becker a spus că germanul ar putea fi încurcat de strategia lui Djokovic, care preferă să-și lase adversarul să înceapă în forță meciul, el dând startul asaltului după câteva zeci de minute de joc.
"Djokovic are un joc diferit. Te deranjează în legătură cu durata meciului. Pe de o parte, adversarii săi au fost foarte puternici la început, dar pe de altă parte, Djokovic nu a lăsat asta să-l deranjeze.
El intră într-adevăr în meci după o oră și jumătate sau două ore și apoi termină meciurile foarte puternic. Asta este aproape o strategie a lui Djokovic, aceea de a-și descuraja adversarii mai întâi și apoi de a-i învinge", a adăugat Boris Becker.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo