Stefanos Tsitsipas (3 ATP) s-a calificat în turul al treilea al turneului de la US Open, după ce a trecut în patru seturi de Adrian Mannarino (44 ATP), scor 6-3, 6-4, (4)6-7, 6-0. La finalul setului trei, câștigat la tiebreak de Mannarino, jucătorul grec a luat o nouă pauză de vestiar, la fel ca în partida din primul tur cu Andy Murray. Revenit pe teren după mai bine de 7 minute, Tsitsipas a fost întâmpinat de huiduieli de spectatorii de pe Arthur Ashe Stadium, iar la conferința de presă de după meci a vorbit despre această situație, susținând că nu a încălcat vreo regulă:
"Am mai spus că noi (n.r. el și Murray) trebuie să discutăm despre asta, pentru că eu am urmat regulile. Nu am încălcat vreo regulă. Cred că este o regulă în care nu se specifică timpul pe care îl poți petrece la toaletă. Pentru mine sunt importante aceste pauze, pentru alții poate nu sunt. Fiecare are ritmul lui, încerc să fiu cât mai rapid. Uneori am nevoie de mai mult timp. În primul rând, dai jos toată transpirația de pe tine, te simți întinerit, mai fresh, nu mai ai toată transpirația care te deranjează pe față, pe degete, pe tot corpul tău", a spus Tsitsipas la conferința de presă.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52

Tsitsipas, înțepătură către Andy Murray

Tot la conferința de presă de după partida cu Adrian Mannarino, Stefanos Tsitsipas a avut o întrebare pentru jurnaliștii prezenți în legătură cu pauza luată de Andy Murray în finala ediției din 2012 de la US Open, disputată în fața lui Novak Djokovic. Scoțianul a câștigat atunci primul său turneu de Grand Slam, iar înainte de setul decisiv al partidei, Murray a luat o pauză de vestiar.
"Am o întrebare pentru voi. Nu e problema mea ce fac alții, dar îmi aduc aminte de când eram mai tânăr. Puteți să verificați când Andy Murray l-a înfruntat pe Novak Djokovic în finala de aici, înainte de setul cinci, cât a durat pauza? Puteți să verificați și să îmi spuneți și mie?", a fost întrebarea lui Tsitsipas pentru jurnaliștii prezenți.
Unul dintre dintre jurnaliști avea deja pregătit răspunsul și i-a transmis lui Tsitsipas că Murray a stat mai puțin de trei minute la vestiare în timpul partidei la care făcea referire grecul. La aflarea acestei vești, grecul a întrebat mirat: "Ok, mai puțin de trei minute. Deci, trei minute în plus fac diferența?", a încheiat Tsitsipas discuția legată despre pauzele de vestiar. Această întrebare legată de pauza lui Andy Murray vine după ce scoțianul l-a acuzat pe Tsitsipas că trișează, după ce grecul a întârziat și în timpul partidei dintre cei doi din primul tur al turneului.
În turul următor de la US Open, grecul de 23 de ani îl va înfrunta pe tânărul de 18 ani, Carlos Alcaraz (55 ATP), un jucător în care spaniolii își pun mari speranțe.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44