Pentru prima oară din 1999 (Hingis vs Serena Williams), două adolescente se vor întâlni într-o finală de Grand Slam. Emma Răducanu are 18 ani, în timp ce Leylah Fernandez e cu un an mai mare. Chiar și așa, cele două au fost de neoprit la Flushing Meadows, etalând un joc perfect, fără multe carențe.
Răducanu și Fernandez sunt colege de generație, dar nu s-au întâlnit încă la nivel de WTA. Totuși, la junioare au avut un meci la Wimbledon, în turul secund al competiției din 2018. Sportiva britanică s-a impus cu 6-2, 6-4, deși canadianca pleca atunci favorită. Asta pentru că aceasta câștigase cu doar câteva săptămâni înainte Roland Garrosul la junioare.
După victoria cu Sakkari, Emma Răducanu a prefațat pe scurt ultimul act de sâmbătă. Se așteaptă la un duel echilibrat și spectaculos, mai ales că niciuna dintre jucătoare nu va simți foarte mult presiunea. Ambele sunt la început de drum în tenis și nu vor fi la fel de apăsate precum o jucătoare de la care așteptările sunt mult mai mari. Cele două și-au depășit cu mult condiția, astfel că pot să se concentreze doar pe tenis, fără a lăsa elementele din exterior să le afecteze psihicul.
Tenis
Bollettieri, sfat pentru Emma Răducanu! De ce nu poate fi considerată încă o mare campioană
20/09/2021 LA 09:25
"Ne știm de mult, pentru că eu m-am născut în Toronto, iar ea e, după cum știți, din Canada. Ca atare, am avut o relație de amiciție când eram junioare. Apoi, ne-am și întâlnit, la Wimbledon, la junioare. Dar de atunci amândouă am ajuns foarte departe. Ne-am schimbat mult jocul și ne-am dezvoltat și ca oameni. Sunt convinsă că va fi o întâlnire complet diferită față de cea de la All Englad Club. Amândouă jucăm bine și sunt sigură că vom face o partidă frumoasă, care să placă publicului", a spus Emma Răducanu, conform wtatennis.com.
CITEȘTE ȘI
O FRAZĂ I-A SCHIMBAT ÎNTREAGA CARIERĂ FINALISTEI DE LA US OPEN, LEYLAH FERNANDEZ. CE I-A SPUS O PROFESOARĂ
EMMA RĂDUCANU, ÎN FINALĂ LA US OPEN. BRITANICII SE ÎNCLINĂ ÎN FAȚA PUȘTOAICEI: "STAR ABSOLUT"
Venită din calificări, Răducanu a devenit prima jucătoare din istoria US Open care ajunge în finală după 9 meciuri disputate (18-0 raportul seturi câștigate/pierdute). De partea cealaltă, Fernandez a trecut de 4 capi de serie în drum spre finală (printre care ocupantele pozițiilor 2, 3 și 5 în clasamentul WTA).
Finala US Open - Emma Răducanu - Leylah Fernandez - va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player sâmbătă, de la ora 22:00.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
20/09/2021 LA 08:24
US Open
Succesul Emmei Răducanu la US Open, "o glumă" pentru Andy Murray. Scoțianul, fără cuvinte
12/09/2021 LA 16:11